Cengiz Aldemir/ ANKARA - Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi Meclis'te yaptığı basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 

29 Şubat davasının gündeme gelmediğini ve FETÖ kurgusuyla davanın görülemeyeceği eleştirisinde bulunan Çelebi, İddianameyi yazan savcı Mustafa Bilgin'in kozmik odaya girişin baş aktörü olduğunu FETÖ'den 17 yıl ceza aldığını anımsattı. 

CEM GÜRDENİZ'E PANEL İZNİ VERİLMELİ 

Kumpas Davasında 4 yıl beraber yattığı Amiral Cem Gürdeniz'in Mavi Vatan'ın isim babası olduğunu anımsatan Çelebi, 7 kitap 500 makale yüzlerce konferans veren Gürdeniz'in 34 Aralık'ta düzenlenecek olan Yunanistan ve mısır Dışişleri bakanlığını da katılacağı 'Doğu Akdeniz' konulu panele katılmak istediğini, Montrö ve sarıklı Amiral konusunda koyduğu tavır yüzünden, hakkında soruşturma açıldığını,  mahkemenin Fransa'da ki konferansa katılmasına ,yurt dışına gitmesine izin vermediğini söyledi. Çelebi, "Bu bir vatan görevidir Türkiye'nin haklı kız deli savunmak için Amiral Cem Gürdeniz o konferansta olmalıdır. Geri acilen yapılmalıdır" çağrısında bulundu.

BÜTÜN TEZKELERDE AYNI İFADELER VAR

2014 yılından beri çıkarılan bütün tezkereler de aynı ifadelerin yer aldığını, bu tezkerede yabancı silahlı kuvvetler ile ilgili yeni bir ifadenin olmadığını söyleyen Çelebi, "2014'te Birleşmiş Milletler Güvenlik kurulu'nun 2170 sayılı deaş ve diğer terörist oluşumlara mücadele konusunda bir kararı var bu kapsamda de aşure mücadeleye yönelik uluslararası koalisyon kuruldu bakanlar kurulumuzun o dönemde aldığı bir karar da var bu karara istinaden çıkarılmış bir tezkere ve 2014 yılından itibaren çıkarılan bütün tezkereler de aynı ifadeler yer alıyor" dedi. 

TEZKEREYE ŞERH KOYDUK

Irak-Suriye tezkeresinini 30 Ekim 2023 tarihine uzatılmasını, 2023 seçim atmosferinin düşünülerek alınmış olabileceği öngörüsünde bulunan Çelebi, tezkeresinin 1 yıl olmasını düşündüklerini için şerh koyduklarını anımsattı.

ASKERİ HASTANELER ACİLEN AÇILMALI

Avrupa ülkelerinde asker başına düşen askeri hastaneler konusunda istatistik bilgiler paylaşan Çelebi, İzmir, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Şırnak, Antep illerinde askeri hastanelerin acilen açıklamasını istedi. Çelebi, " Mesele sadece askeri hastane açmak değil burada. Askeri sağlık sistemini işlemek. Görevi vatan ve millet için canını esirgemeyen askere, sağlığının her şeyden önemli olduğunu hissettirmezsek o görevi düzgün bir şekilde yerine getiremeyecektir" ifadelerini kullandı.

AYÇİÇEĞİ 4,5-6,5 TL YE ALICI BULAMIYORUM

Denizli ilinde çiftçilerle görüştüğünü, şirketlerin zor durumda olduğunu belirten Çelebi, gübre yem enerji tarımsal ilaç ve tohumdaki artışlara dikkat çekti. Çelebi, "Denizli İl geneli için çerezlik ayçiçeği ekimi 450 bin dekar civarında olup 2020 yılı dekar başı üretim maliyeti büyük TL iken ayçiçek fiyatı 16 TL'dir 2021 yılı içinde kim alan 350 bin dekar civarı düşmüş ve dekar başına maliyet 2500 lirayı bulmuştur. Ayçiçeği şu an itibarı ile dört buçuk altı buçukta arasında alıcı bulamamaktadır. Ayçiçekleri depolarda duruyor birçok üreticinin yeterli deposu olmamasından dolayı harman yerlerde bekletilmek zorunda kalıyorlar. Denizli Serinhisar ilçesi Türkiye'nin en büyük organize çerez fabrikasının olduğu yer. Buradaki sanayiye rağmen ayçiçeği satılmıyor" diye konuştu.

ÖZEL HALK OTOBÜS ŞOFÖRLERİ ÇİLE ÇEKİYOR

Özel halk otobüslerinin yasalara göre 8 saat çalışması gerekirken 18 saat çalıştıklarını belirten Çelebi ulaşıma dair cezanın şoförlerin ödediğini, otobüs sahiplerinin şoföre maaşını elden verdiğini, SGK primlerinin asgari ücret üzerinden yatırıldığını ve şoför arkadaşların işsiz kalma korkusunfan dolayı şikayet edemediklerini ve çile çektiklerini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi