Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki AKP heyeti, anayasada yapılacak olan başörtüsü düzenlemesine destek için hafta içinde muhalefet partilerinin kapısını çaldı. AKP'lilerin sürekli terörle ilişkilendirdikleri HDP'yi ziyaret etmesi kamuoyunda tartışma konusu oldu. 

HDP'ye yapılan ziyaretle ilgili AKP içinden dikkat çekici bir çıkış geldi. AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, HDP'ye yapılan ziyaretin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşıp şu notu düştü:

'Fotoğrafa, ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyon belgesinin felsefesi üzerinden de ayrıca bakılabilir. Siyasi diyalogsuzluğa bahane üretmek en kolayı! Cumhuriyetin 100.Yılına girerken yeni diyaloglara gerekçe üretmek daha iyi! Yeter ki, HDP karşısına çıkan fırsatları,bu defa da ıskalamasın!'

ÇELEBİ SESSİZ KALDI

11 Ekim’de sosyal medya hesabından açıklama yapan Mehmet Ali Çelebi, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini partiye davet ettiğini belirterek, “Yoluma Cumhur ittifakı çatısı altında AK Parti'de devam edeceğim” demişti.

Çelebi, AKP’ye katılmasının ardından yandaş A Haber canlı yayınına konuk olmuş, CHP'den istifa etmesi hakkında, "Aslında 2 sene oldu. Tek bir cümle ile özetleyebilirim; Demirtaş'a şeref madalyası, Çelebi'ye linç kampanyası. HDP yönetimi ile aranıza mesafe koyun dedik. 10 Aralık yapılanması var partide ve bölücü, ayrılıkçı bir yapı var" diye konuştu.

Zaman zaman HDP çıkışlarıyla da gündeme gelen vekil Çelebi'nin bu ziyarete ilişkin sessiz kalması dikkat çekti. 

Editör: Haber Merkezi