Cengiz Aldemir/ANKARA- Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili, Mehmet Ali Çelebi, 2022 bütçesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin unutulduğunu söyledi.

Konuyla ilgili birçok kere meclis gündemine taşıdığını anımsatan Çelebi, "Dilimizde tüy bitti, 100'e yakın kanun teklifini sadece ben verdim. Komisyona inmiyor" dedi.

ASKERE VERİLEN SÖZLER TUTULMUYOR

Daha önce söz verilen, emekli binbaşıların maaş mağduriyeti ve astsubaylara verilen makam, görev tazminatı, kademe, derece sorunlarının hâlâ çözülmediğini vurgulayan Çelebi, uzman çavuşların 3600 ek göstergesi ile kadro sözlerinin tutulmadığını söyledi. Unutulanlar arasında uzman jandarmaların okul yıllarının hizmetten sayılması, 3600 ek göstergeleri ve adlarının değiştirilmesi gibi konuların halen beklemede olduğunu ifade eden Çelebi, "Nerede sözleşmeli erlerin yedi sene sonunda memur olabilme hakları, mesai sonu eve gidebilmeleri bile çözülmedi. Hiçbiri yok, hep övülen, hep canıyla bedel ödeyen ama hakkını alamayanlar merak etmesinler. Bağırlarından çıkan bir kardeşleri burada, haklarını savunmaya devam edecek diyorum" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

EN ÇOK İNTİHAR EDEN MESLEK GRUBU POLİSLER

En çok intihar eden meslek gruplarının başında polislerin geldiğini belirten Memleket Partili Çelebi, intiharların temelinde kurum içi haksız uygulamaların geldiğini vurgulayarak, "Bunlardan biri fazla mesaidir ve görünürde günde sekiz saat ama genelde 12/24 ya da 12/36 çalışmaktadırlar. Bir diğeri ücret adaletsizliği. 3600 gösterge hâlâ yok, emekli olduklarında yüzde 40-60 arası kesinti yapılıyor, polisler ölmekten değil emekli olmaktan korkar durumdalar. Yine sık sık görev yeri ve birim değişikliği: İl içi rotasyon, tayin ve özellikle zamansız ikinci şarkla aile düzenleri bozuluyor. Meslekte adil yükselme imkânları yok. Haritadan yer beğen" egolarıdır" diyerek tespitlerini sıraladı.

POLİSLERİN SORUNUNU ÇÖZÜN ÇAĞRISI

Polislerin yaşadığı sorunların çözümü için iktidara harekete geçilmesi çağrısında bulunan Çelebi şöyle konuştu: "Ekonomik sıkıntılar, uzun mesai sonrası tükenmişlik, sabır, düşmüş vücut direnci, ilgi bekleyen ama bulamayan eş ve çocuklar, yiten hayatlar. Polislerimiz için harekete geçelim."

Editör: Haber Merkezi