İZ GAZETE- Farklı illerin yol yapım çalışmaları ve Kütahya çöğürler tren istasyonuna Miralay Nazım Bey'in adının verilmesiyle ile ilgili birer soruluk önergeler hazırlayan Memleket Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, " 2014 yılında dönemin AKP vekilleri tarafından Kuzey Çevre Yolu'nun Sivrihisar, Beylikova, Alpu ilçeleri ve Muttalip Mahallesi'nden geçerek Eskişehir'i İnegöl ve Bursa'ya bağlayacağı, bununla ilgili tüm çalışmaların tamamlandığı ifade edilmiştir. Halen bir gelişme olmadığı gibi mevcut yol bu trafiği kaldırmamaktadır. Bu sorunun çözümü için hangi planlamaları yapmaktasınız?" sorusunu yöneltti. 

YOL YAPIM ÇALIŞMALARI NEDEN DURDU?

Çelebi, Bakan Karaismailoğlu'na yapımı durmuş olan Bilecik-Yenişehir/Bursa yolu ve Tokat-Niksar yol çalışmalarının yapılmadığını belirterek,  "Bunun nedeni nedir? Ne zaman tamamlanacaktır? diye sordu.

MİRALAY NAZIM BEY'İN ADINI YAŞATACAK MISINIZ?

Memleket Partili Çelebi,  TCDD yapılan başvurulara ve kamuoyu taleplerine rağmen Kütahya-Çöğürler tren istasyonuna burada şehit olan Miralay Nazım Bey'in adının verilmesi yönünde adım atmadığını anımsatarak, ''Sadece adına bir kitabe konulacağını ilan etmiştir. Kütahya-Eskişehir Muharebeleri'nde 15.07.1921 günü Yumruçal Tepe'de vurulan ve son nefesini Çöğürler tren istasyonunda veren Miralay Nazım Bey'in adı bu istasyonda yaşatılmalıdır" önerisinde bulundu.

Çelebi, Bakan Karaismailoğlu'na, tek soruluk önergesinde, "Bu konuda adım atmayı, vatan sevgisinin anıtlaşmış bu ismine karşı vefa borcumuzu adını yaşatarak ödemeyi düşünüyor musunuz?" diye sordu.

Editör: Haber Merkezi