CHP’nin Asker kökenli İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, 4 Aralık 2020 günü Silivri Cezaevi’nin F7 koğuşunda bir arkadaşıyla tartışan Askeri Tutuklu Öğrenci Muhammed Ali Taş’ın, infaz ve koruma memurları tarafından koğuşundan alınıp baş memur R K J'nın odasına götürülerek darp edildiği iddiasını meclis gündemine taşıdı.

ŞİKAYET DİLEKÇESİNE SÜMEN ALTI

Taş’ın elleri arkadan bağlanarak bilincini kaybedecek kadar dövüldüğünü, ağza alınmayacak küfürler edilerek aşağılandığını kaydeden Çelebi, sonrasında baş gardiyan R’nin "Nasıl Hoşuna gitti mi?" şeklinde dalga geçen sözlerine maruz kaldığını belirten Çelebi, “ Tutuklu askeri öğrenci darp raporu almak için revire gitmiş, doktor vücudunda bulunan yaraların bir kısmını rapora eklemiş ve raporu tutukluya vermemiştir. Tutuklu, kapalı zarfla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi yazdırmış, ancak dilekçe infaz memurlarınca ilgililere ulaştırılmamıştır” dedi.

CEZAEVLERİNDE İŞKENCE İDDİASI

Telefon görüşmesinde ailesine olanları anlatan tutuklunun, avukatının aynı gün müvekkilini cezaevinde ziyaret ettiğini, yüzündeki morluk ve darp izlerini gördüğünü kaydeden Çelebi, bu şekilde farklı ailelerden de darp ve işkence iddialarının geldiğini anımsattı.

İŞKENCECİLER HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI MI?

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e, “ SiIivri cezaevinde yaşanan dayak ve darp iddiaları doğru mudur? Bakanlığınız konuyla ilgili soruşturma başlatmış mıdır?” sorusunu yönelten CHP’li Çelebi, “Tutuklu askeri öğrenciyi darp ettikleri, küfür ve işkenceye maruz bıraktıkları iddia edilen infaz ve koruma memurları hakkında işlem başlatılmış mıdır?” diye sordu.

Editör: Haber Merkezi