TV100 yayınında konuşan Barış Yarkadaş, "Ergenekon operasyonlarında tutuklanan ve kamuoyunun 'Teğmen Çelebi' olarak tanıdığı bir süre önce CHP'den istifa etti, Memleket Partisi'ne geçti. Muharrem İnce'yle de bazı anlaşmazlıklara düşünce Memleket Partisi'nden de istifa etti. Mehmet Ali Çelebi son 20 gündür, önce Cumhur İttifakı'nı öven bazı paylaşımlarda bulundu, ardından bazı AKP milletvekilleriyle fotoğraf vermeye başladı" şeklinde konuştu.

'EKİM AYINDAN İTİBAREN AKP MİLLETVEKİLİ OLACAK'

"Ben de bunu merak ettim, bugün AKP bir işadamı arkadaşıma da sordum, 'Mehmet Ali Çelebi'yle bir temasınız mı var' diye. Kendisini de aradım 2 kere, Mehmet Ali Çelebi'nin telefonu kapalıydı. İsmini veremeyeceğim AKP bir iş insanı, söylediği şu: 'Mehmet Ali Çelebi'yle AKP Grup Başkanvekillerinden biri ve AKP MKYK üyesi bir arkadaşımız temas kurdular, görüşmeler yaptılar ve Mehmet Ali Çelebi'nin Ekim ayından itibaren AKP sıralarında milletvekilliğine devam etmesi hususunda anlaştılar'. Yani Ekim ayında, TBMM açıldığında eğer son anda fikrini değiştirmezse, ki değiştireceğini de zannetmiyorum. İşin özeti şu, Mehmet Ali Çelebi, Ekim ayından itibaren AKP sıralarında milletvekilliğine devam edecek."

"Zaten Mevlüt Çavuşoğlu'nun iki açıklamasını da Twitter'da paylaşmıştı" diyen Yarkadaş, "Önceki gün de AKP milletvekili İsmail Ok'la gazileri ziyaret etti. Biliyorsunuz İsmail Ok da İYİ Parti'den AKP'ye geçmişti. Artık AKP'de diyebilirsiniz çünkü AKP'li iş insanı arkadaşımıza iki kez sordum, 'Televizyonda anlatacağım' dedim, 'Rahatlıkla söyleyebilirsin, bir grup başkanvekili ve bir MKYK üyesiyle görüştüler, üst düzey de görüşmeler oldu ve Mehmet Ali Çelebi Ekim ayında itibaren AK Parti'de siyaset yapacak' dedi" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi