İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit Aliağa Çaltılıdere köyünde bulunan 217 bin metrekarelik 1035 parsel numaralı arazi 31 Ekim 2018 günü belediye tarafından ihale ile değerinin çok altında satılacak olmasına tepki gösterdi. Yazılı bir açıklamada bulunan Cirit, “31 Ekimde adrese teslim olarak ve değerinin çok altında bir fiyata, güya ihale ile yapılacak olan satış adrese teslim bir satış olacaktır. Değerinin çok altında bir rakama devredileceğinden kamu zararınadır. Adrese teslim alıcını AKP'li bir belediye meclis üyesi ise ayrı bir tartışmadır. Yapılacak satış her açıdan etik dışıdır, kamu vicdanını sızlatacaktır.” ifadelerine yer verdi.

İşte açıklamanın tamamı;

Aliağa Belediyesi ahlaki ve etik olmayan, adrese teslim bir satışa daha imza atıyor ve Aliağa halkının malları yağma ediliyor

Aliağa Çaltılıdere köyünde bulunan 217 bin metrekarelik 1035 parsel numaralı arazi 31 Ekim 2018 günü belediye tarafından güya ihale ile satılacak ama gerçekte ise adrese teslim ve değerinin çok altında satılacak.

Çünkü söz konusu arazi 25 yıllığına AKP’li bir belediye meclis üyesine encümenden kiraya verildi ve kira sözleşmesi tapuya işlendi. Yani araziyi almaya kalkacak olan başka birisi olursa araziyi bu nedenle kullanmayacak. Ayrıca bu parselin içine yine aynı AKP’li belediye meclis üyesi bin metrekare hissedar yapıldı. Yani araziyi kira sözleşmesine rağmen başkası alsa bile bu defa küçük hissedar şüfa (ön alım) hakkını kullanarak araziyi yeni alan kişiden devir alabilecek.

Görüldüğü gibi her türlü durumda arazi adrese teslim ve adı belli bir kişiye satılacak. Üstelik de bedavaya yakın bir rakama satılacak. Çünkü belirlenen muhammen bedel 30.- TL/m2 gibi artık Aliağa da dağ başındaki arazilerin bile fiyatından daha düşük.

Satılacak olan 1035 parsel, Üniversiteye verilecek olan 1034 parsel nolu arazinin ana karayolu ile bağlantı yaptığı noktada yani bu nedenle çok kıymetli durumda. Satılacak olan bu arazi geçmişte belediyenin üniversiteye vermek istediği araziyle birleşik durumda idi. Ama ayrıana araziden ayrılarak hisseli ayrı ayrı bir parsel haline getirildi. Yani adrese teslim satış alt yapısı oluşturuldu. Sonrada 1035 parselin arka tarafında kalan kısım olan 1034 numaralı parsel ise Üniversiteye verilerek şu an adrese teslim olarak satılacak olan 1035 numaralı parsel eşsiz kıymette bir arazi haline geldi.

Kısacası 31 Ekimde adrese teslim olarak ve değerinin çok altında bir fiyata, güya ihale ile yapılacak olan satış adrese teslim bir satış olacaktır. Değerinin çok altında bir rakama devredileceğinden kamu zararınadır. Adrese teslim alıcını AKPli bir belediye meclis üyesi ise ayrı bir tartışmadır. Yapılacak satış her açıdan etik dışıdır, kamu vicdanını sızlatacaktır.

Bu işten vazgeçilmesi konusunda yetkilileri uyarıyoruz. Bu etik dışı arazi yağmacılığı işlerini yapanları hemşerilerimize bildiriyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe yönetimi olarak konunun yasal ve toplumsal olarak her aşamada karşısında duracağımızı bir kez daha duyuruyoruz.

Editör: Haber Merkezi