İZ GAZETE - İz Web TV'de yayınlanan 'Doğan Beyazgül ile İzmir Notları'nın konuğu CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Grușçu, soruları cevaplandırdı.

Geçtiğimiz cumartesi CHP İzmir İl Kongresi hakkında konuşan Grușçu, "Uzlaşı sürecini desteklemek tabii ki doğal, çünkü bizim Türkiye'ye karşı bir sorumluluğumuz var. Kendi içimizde barışmak ve birleşmek zorundayız. İl kongresi sürecinde tabii blok-çarşaf liste diye karışması biraz sorun oldu ama bizim asıl sorunumuz olaya nasıl baktığımız. Buna Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşıyacak kadroların oluşturulması gözüyle bakıyorum. Yoksa yok o böyle demiş, o onun üzerini çizmiş gibi söylentilerle ilgilenmiyorum. Biz bir il başkanı seçiyoruz ve bu il başkanını tek adaylık yarışmasında seçiyoruz. Bu Deniz Yücel'e yapılmış bir protesto olarak görmemek lazım, yönetim kurulu oylarında da benzer sonuçlar vardı. Bardağın dolu tarafına bakmayı savunuyorum ve bardağın boş tarafını da doldurmalıyız" dedi.

CHP İZMİR'DE TEK ADAY DAYATMASI OLDU MU? 

İl kongresinde tek aday dayatması olmadığını ifade eden Grușçu, "Sayın Oğuz ve Urunga hür idareleriyle çıkıp biz aday olmak istiyoruz dediklerinde, kimse onları tehdit etmedi, baskı yok, geri çekilin diyetepki göstermedi. İmza toplayamadıkları için aday olamadılar. Bu uzlaşı aday konusunda hiçbirimiz dışarıda kalmadık ki, sayın Büyükșehir Belediye Başkanı Soyer de içinde oldu bu sürecin. Deniz Yücel de içinde oldu. Ama biz hiçbir zaman ikinci adaya karşı çıkmadık. Bizim partinin tüzüğü anayasadır. 
Yarış gerçekleşir, yüzde on imzasını getiren adaylașır. Bu kadar net, kapalı hiçbir şey yok. Keşke olsalardı, keşke aday çıksaydı yarıș daha renkli olurdu. Bunu bir dayatma olarak görmemek lazım. 
İkincisinde tek aday da çıkabilir, bunda hiçbir sorun yok. Ülke şartları çok ağır. Böyle bir ortamda yeni bir şeye ihtiyacımız var. Birbirimizi kucaklamalıyız. Biliyorum ki sayın Oğuz ve Urunga da bu süreçten sonra destek olacaktır ki partili olduklarını gösterebilsinler" dedi. 

'HİÇBİR AKP'LİNİN HAKKI YOK' 

AKP'li Hamza Dağ'ın CHP İzmir'de kongre sonrası yaptığı ve gazetemizin manşete taşıdığı 'Tek adam rejimi mi tek aday seçimi mi' açıklamasına yönelik tepki gösteren Grușçu, "Ülkeyi o noktaya getiren kendileri. Bu ülkeyi bir kişinin iki dudağı arasında yönetilen bir ülke haline getirdiler. Bu noktada CHP'ye dil uzatmaya ve laf söylemeye hiçbir AKP'linin hakkı yok. Bugüne kadar tek adam rejimi ile ve tek adayla, biat kültürü içinde olan yönetilen bir partiden bahsediyoruz. Demokratik koşulların hiç oluşmadığı bir parti. Ülkede adalet yok, AKP'de de yok. Barış da yok, daha kendi içlerinde de barışmamıșlar. Çok ilginç bir açıklama. Türkiye'nin geldiği noktaya bakın. Bu ülke bu iktidardan kurtulmak zorunda. AKP iktidarda olan bir parti değil, ben iktidarda olan bir parti de göremiyorum. Eğer iktidarda olsaydı insanımız da kendini öyle hissederdi. Biz ise insanımız iktidarda olsun diye iktidara geleceğiz, insanımız iktidar da olmazsa CHP de iktidarda olsun. 
Ben inanıyorum ki sayın Hamza Dağ söylediğine kendi de inanmamıștır" ifadelerini kullandı. 

'TÜRKİYE'DE İŞSİZ SAYISI 7 MİLYON 750 BİN KİŞİ'

Ülkeye hakim olan ekonomik kriz hakkında konuşan Grușçu, "Bizim attığımız adımları görmezden gelen bir saray var. Sarayı öyle bir izole hale getirdiler ki aman sayın  cumhurbaşkanı bir şey duymasın, aman görmesin diye kulaklar kapalı, gözler kör. Her zaman söylerim, sayın Erdoğan'a danışmanlarını değiştirmelerini tavsiye ediyorum. Ya danışmanları söylüyor, kendisi dinlemiyor ya da danışmanları ona yalan söylüyor. Öyle verilerle geliyor ki sanki ülkede her şey dört dörtlük gibi bir ortam var. Ülke ekonomik planlamada sınıfta kaldı. Şu an işsiz sayımız 7 milyon 750 bin kişi. Nüfusumuzun yüzde 22'si demek. Buna bir çözüm bulmak mevcut iktidarın görevidir, ana muhalefet partisinin de desteği ile olur. Ama kendileri bizim desteğimizi de önerilerimizi de görmezden geliyor" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi