‘Türkiye’nin sorunlarını aynı masa etrafında tartışan bir Konak yarattık’ diyen Çağrı Gruşçu, “Tek amacımız halka hizmettir. Konak’ta birlikte üretip, birlikte yönetiyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, İz Tv’de Barış Özdil ile Şeffaf Dosya programının konuğu oldu. İktidarı eleştirerek sözlerine başlayan Gruşçu, “Bugün ne yazık ki yerli ve milliyim diyen bir iktidar var. Ancak bunu böyle olmadığını gördük. Milli değerlerimizi haraç mezat satan bir iktidar var. Ekonomimiz ne yazık ki beşli bir çeteye satan ve ülkemizi borçlandıran bir iktidar var. Bizler de önce kendi mirasımıza ve değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bunu yapmak içinde ilçemizde pandemi öncesinde gerçekleştirdiğimiz Konak Buluşmaları’nda toplumsal farkındalık yaratıyoruz. Bu çalışmamız milli mirasımıza sahip çıkmanın en önemli çalışmalarından biridir. Bundan sonraki süreçte de sürdürülebilir olmasını istiyoruz” dedi.

Konak’ın Türkiye’de en yoğun roman nüfusuna sahip kentler arasında olduğunu söyleyen Gruşçu, “40 bini aşkın roman vatandaşımız Tepecik’te yaşıyor. Roman mahallerimize özel ilgi duyuyoruz. Abdül Başkanımız göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalar ve politikalarla gerçekten önemli işlere imza atıyorlar. Roman vatandaşlarımızın konut, istihdam, sosyal yardım alanlarındaki sorunlarının çözümü hızlı şekilde çalışmaya başladık. Bizlerde siyaset kurumu olarak partimizin verdiği eylem planını harfiyen yerine getiriyoruz” açıklamasında bulundu.

Esnafla yakından ilgilenmeye devam ettiklerini söyleyen Gruşçu, esnaf raporunu hazırlayarak Genel Başkan’a sunduklarını dile getirdi. Gruşçu, “İlçede bulunan Esnaf Odası başkanlarıyla bir araya gelmeye devam ediyoruz. Sorunlarını dinliyoruz ve bizim çözebileceğimiz siyasi anlamdaki sıkıntıları çözüyoruz” dedi.

Z kuşağına da seslenen Gruşçu, “Gençlerimizle birlikte çalışmak istiyoruz. Sadece biz yönetmek istemiyoruz. CHP Konak İlçe Örgütü sayfasını takip etsinler. Özellikle burada gençlerimizle çalışmak istiyoruz. Örgüt olarak sosyal medya timi kurduk” dedi.

‘APARTMAN GÖREVLİLERİNİN YANINDAYIZ’

Pandemi sürecinin başından bu yana sosyal hizmetler konusunda güçlü çalışmalar yaptıklarını dile getiren Gruşçu, “Bu dönem içerisinde 9 bin 400 ailemize erzak, giyim, gıda yardımlarıyla dokunduk. Aynı zamanda psikolojik destekte de bulunduk. İlçe olarak yaptığımız çalışmalarla partimizin şefkatini hemşerilerimize hissettirerek, sosyal devletin kucaklayıcı tavrını uyguladığımızı düşünüyorum” dedi. Apartman görevlilerinin sorunlarına da değinen Gruşçu, şartlarının iyileşmesi değişmesinin gerektiğini söyledi. Gruşçu, apartman görevlilerinin dernekleşmesi ve sosyal haklarını alabilmesi adına çalışmalarını sürdüklerinin de altını çizdi.

‘SEÇİME HAZIRIZ’

Erken seçime ‘Biz Hazırız’ demek için örgütlenmeye ihtiyaç olduğuna değinen Gruşçu, “Her bir sandığımızda görev yapacak tüm arkadaşlarımızla seçime hazırız. Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kağan Salıcı’nın da üzerinde durduğu Öbek Örgütlenmesi çalışması üzerinde duruyoruz. 700 üzerinde sokak örgütlenmesi yapacak arkadaşlarımız göreve hazırlar şuanda. Ev ziyaretlerine başlıyoruz. Aynı zamanda mahalle temsilcilerimizle de seçimlere hazırız. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu bu buhran ortamından hep birlikte çıkacağız” dedi.

Konak İlçe Örgütü olarak üye haritalarını çıkardıklarını söyleyen Gruşçu, “Birbirini daha iyi bilen ve seçim sürecinde hızlı şekilde görev yapacak arkadaşlarımızı tahin ettik” açıklamasında bulundu.

‘AMACIMIZ HALKA HİZMETTİR’

‘Türkiye’nin sorunlarını aynı masa etrafında tartışan bir Konak yarattık’ diyen Gruşçu, “Özellikle İl başkanımız Deniz Yücel’e ve başkan yardımcılarımıza teşekkür ediyorum. Süreç içerisinde bizleri yalnız bırakmayan Abdül Batur’a da teşekkür ediyorum. CHP olarak bu süreci yönetmiyoruz. Partimiz önderliğinde, AKP’li, MHP’li ve İYİ Partili meclis grubunda bulunan bütün meclis üyelerimizle yönetiyoruz. Bazen fikir ayrılıklarına düşebiliyoruz. Ancak bizim tek amacımız halka hizmettir. Bu dönem ülkemizin ve kentimizin meselelerini kentteki tüm paydaşlarla bütünleşerek aynı masa etrafında tartışarak çözülebileceğine inanıyoruz. Bu yüzden Konak’ta birlikte üretip, birlikte yönetiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Konak’ın Ege Bölgesi’ne kan pompalayan bir kent olduğunu söyleyen Gruşçu, ilçenin sporun başkenti olacağına inandığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi