YAĞIZ BARUT/ İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı olağan toplantısının ilki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in moderatörlüğünde gerçekleşti. Meclisten önemli kararlar çıktı.

Komisyonlardan gelen raporların görüşüldüğü mecliste şu kararlar alındı:

‘PARKLARA KAMERA SİSTEMİ’

AKP Grubu tarafından, çocuk istismarının önlenebilmesi adına İzmir’de bulunan tüm parklara kamera sisteminin kurulmasına yönelik yazılı önerge verilmişti. Plan ve Bütçe Komisyonu’nca ‘Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan parklarda bütçe olanakları ve programları dikkate alınarak yapılması’ şeklindeki görüş doğrultusunda, Çevre ve Sağlık Komisyonunca ‘Kamu güvenliği açısından yararlı olduğu’ şeklindeki görüş doğrultusunda, Hukuk Komisyonunca ‘İlgili Daire Başkanlıklarınca yapılacak risk analizi ve yarar değerlendirmesi sonucunda; önergede belirtilen konuda riskli görülen ve kamera sistemi kurulmasının yararlı olacağı değerlendirilen parklara kamera sistemi kurulması’ şeklindeki görüş doğrultusunda, Sosyal Hizmetler Komisyonunca ‘Kamera sistemi kurulması çocuklarımızın ve İzmirlilerin güvenliği açısından, parklara kamera sistemi kurulmasını uygun buluyoruz’ şeklindeki görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin rapor, mecliste kabul edildi.

‘YEREL BASINA DESTEK’

CHP Grubu tarafından, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararların özetlerinin, İzmir’de matbu yayın yapan günlük yerel gazetelerde yayımlanması, söz konusu karar özetlerinin ilan giderlerinin de belediyece karşılanması yönündeki önerge, komisyondan oybirliği ile görüş bildirilerek meclise sunuldu ve mecliste de oybirliği ile kabul edildi.

Konuyla ilgili söz alan AKP Grup Sözcüsü Fatih Taştan sözlü önerge vererek, “Aynı haktan, belli şartları yerine getiren internet gazeteleri de yararlanmalı. Günümüzde artık birçok insan gazeteleri internetten takip etmektedir. Bu sebeple, muhabir çalıştıran, İzmir merkezli yayın yapan internet gazetelerinin de ayakta kalabilmesi için bu kapsama alabiliriz.” ifadelerini kullandı. Taştan’ın önergesi ilgili komisyonlara havale edildi.

‘ENGELLİ BASKET TAKIMINA 14 ADET MÜSABAKA SANDALYESİ’

Buca Kuruçeşme'de bulunan Ampute Futbol sahasına konteyner soyunma odaları ve duş sistemi yapılması, Engelli Boccia Takımına mix set top alınması, Tekerlekli Sandalyeli Basketbol Takımının Avrupa Kupalarına ev sahipliği yapması için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destek sağlaması, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımına 14 adet müsabaka sandalyesi alınması oybirliği ile kabul edildi.

IŞILAY SAYGIN’IN İSMİ NEREYE VERİLECEK?

AKP Grubu, Buca’da bulunan Çevik Bir Meydanı hakkında önerge vererek meydanın isminin değiştirilerek geçtiğimiz haftalarda vefat eden eski Buca Belediye Başkanı, İzmir Milletvekili ve ilk kadın bakan ünvanları bulunan Işılay Saygın’ın isminin verilmesini istedi. Teklif ilgili komisyonlara havale edildi. CHP’li Buca Meclis Üyesi Fikret Aktaş ise Işılay Saygın ile vefat etmeden önce konuştuklarını ifade ederek, isminin Buca’nın Kasaplar Meydanı’na verilmesini istedi. Başkan Tunç Soyer ise, “Işılay ablamızı sevgi ve saygıyla anıyoruz. Gerçekten Türk siyasetine bir kadın olarak çok önemli izler bıraktı. Onun bu vasiyetini yerine elbette getireceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi