TUGAY CAN / İZ GAZETE - Meclis toplantısında AKP grubu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin borçlu durumda olduğunu ve ulaşıma dair projesi olmadığını öne sürdü. Konuya ilişkin Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyeleri de iddialara ilişkin konuştu.

AKP grubunun iddiaları hakkında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı Belediye Meclis üyesi Cindi Can Polat, İzmir’in kendi kaynakları ile gelişmek durumunda olduğuna dikkat çekti.

Polat, “İzmir, Türkiye’de en hızlı gelişen kenttir. İzmir, merkezi hükumetten yok denecek kadar destek almakta ve kendi gelirleri ile kırsalda kalkınma gerçekleştirmiştir” ifadelerini kullandı.

‘HAKKANİYETLİ OLMAZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM’

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin borcunu 3.1 Milyar liraya gelmesinden kur dengesizliğinin de payı olduğuna işaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Özuslu ise “Bu meseleyi ülke ekonomisinden ayrı düşünmek doğru olmaz. Bizim bir önceki yıla göre bu yıl merkezi hükumetten aldığımız vergiler aynı oranda mıdır? Ben de bunu sormak isterim” diye konuştu.

Özuslu ayrıca “Ülkenin halini dikkate almadan sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin borcunu dile getirmek pek hakkaniyetli olmaz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

AKP GRUBU’NDAN SOYER’E…

AKP’li Hüsnü Boztepe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde yüksek bir borçlanma içerisinde olduğunu öne sürdü.

‘BELEDİYE’NİN GİDERLERİ SAYIŞTAY RAPORLARINA TABİİDİR’

İddialara ilişkin konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç ise “Seferihisar tartışmaları hakkında da “Başkanımız Seferihisar’ın adını dünyaya tanıtmış bir isim. Yapılan eleştirilerin haksız yere yapıldığını düşünüyorum. Ayrıca belediyenin giderleri Sayıştay raporlarına tabidir” dedi.

HALK TAŞIT UYGULAMASININ SAATLERİNDE DEĞİŞİKLİK

Özuslu başkanlığında toplanan Büyükşehir Meclisi’nde en dikkat çekici başlıklardan biri de Halk Taşıt Uygulamasında yapılan değişiklik oldu.

Halk Taşıt Uygulaması Projesi’ne dair sabah 06:00-07:00 ve akşam 19:00-20:00 arasında gerçekleşen yüzde 50’lik indirim uygulanan tarifenin saatlerinde sabah 05:00-07:00 ve akşam 19:00-20:00 arasında olmak üzere bir değişiklik yapılmasına karar verildi.

3 KOMİSYON TARAFINDAN HAZIRLANDI

Daha önce İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulan tasarı Plan Bütçe, Hukuk ve Ulaşım Komisyonlarınca Belediye Meclisi’ne sunulmuştu. Tasarı oybirliği ile kabul edildi.

Öte yandan üç farklı komisyon tarafından oy birliği ile kabul edilen tasarıya Adalet ve Kalkınma Partisi delegesi itirazda bulundu.

AKP’li Boztepe, “Bunu gerekirse tekrar komisyona gönderelim. Komisyonda bir daha düşünelim” dedi. Boztepe ayrıca raporun komisyonda tekrar görüşülmesi yönünde talepte bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç ise “Rapor için ESHOT çalışanlarına teşekkür ediyorum. Tüm komisyonlardan bu karar oybirliği ile geçti. Çok boyutlu bir karar olduğunu düşünüyorum. Trafik ile bir karar da söz konusu” şeklinde konuştu.

Kökkılınç ayrıca “Zaten görüşülmüş ve oybirliği ile kabul edilmiş bir kararın oylanması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partili bazı üyelerin  “Popülist yaklaşımlarla hiçbir yere varamayız. Bizim amacımız kentin dezavantajlı gruplarına avantaj sağlamaktır. Gün boyu bedava yaparsak ESHOT ne yapacak? Popülist siyasetten uzak durmamız lazım. Dik durulması gerekir” söylemlerine AKP grubu tepki gösterdi.

1 AĞUSTOS TARİHİ İTİBARİYLE GEÇERLİ OLACAK

Öte yandan alınan karar 1 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacağı bilgisine ulaşıldı.

Editör: Haber Merkezi