İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube arasındaki toplu iş sözleşmesi (TİS) süreci hala devam ediyor. Dün gerçekleşen görüşmeler iki oturum şeklinde yapıldı.

Görüşmeye katılanlar arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Heyeti’nden, İBB Tunç Soyer, Genel Sekreter Dr. Buğra Gökçe, Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı katıldı. İzmir Tüm Bel Sen 1 Nolu Şube adına ise Anıl Kaçar, Özgür Akkavak, Birkan Acar, Volkan Ataşçı, Eren Çetindere, Sultan Tazegül, Salih Deniz Islakoğlu, İnan Temiz, Turgut Angün, Enbiya Uçakçı ve Nazan Sakallı Aktaş katıldı.

Yapılan görüşmelerin ilk oturumunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tüm Bel-Sen’in kendi hazırlamış olduğu taslaktan farklı teklifle gelmişti. Dünkü yapılan ikinci oturum toplantısında tekliflerini ayrıntılı olarak açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sendikaya iletilen 6 teklif şu şekilde:

Toplu İş Sözleşmesi Ödentisi (Sosyal Denge Tazminatı) aylık brüt 1.882 TL, net 1.600 TL olması (Mevcut durumda net 1054 TL)

1 Mayıs, 29 Ekim’de net 750 TL ve kurban bayramında net 1000 TL’lik 3 ikramiye verilmesi

Kreş sayısının belediye idaresi, İZELMAN ve sendika ile yapılacak çalışma doğrultusunda artırılması

Yemekhane iş ve işleyişinin sendika ile birlikte yapılacak düzenleme ile iyileştirilmesi. Öncelikli olarak İZSU’nun yemekhane yapımına dair başlayan ihale sürecinin takip edilmesi

Görevde yükselme (müdürlük dahil) ve unvan değişikliği sınavının ivedi olarak açılması

Ulaşım kartının BİSİM ve arabalı vapurlarda da geçerli olmasına dair çalışmanın başlatılması

BÜYÜKŞEHİR İLE GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmelerin ardından açıklamada bulunan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube Yönetim Kurulu,” İdarenin maddi başlıklarda teklif ettiği tutarlar Temmuz ayı bordrosuna girmek üzere teklif ettiği tutarlardır. Sözleşme 1 Nisan itibariyle geriye dönük geçerli olacağı için, 1 Mayıs ikramiyesi dâhil tüm haklarımız geriye dönük olarak ödenebilecektir. Teklif bu haliyle ikramiyeler de dâhil olmak üzere aylık ortalama 754 TL’lik, yani %71,5’lik bir artışa denk gelmektedir. Toplu İş Sözleşmesi taslağımızdaki özlük ve sosyal haklara ilişkin taleplerimiz genel çerçeveyle başkana ve komisyona sunulmuş olup İBB idaresi komisyonuyla sendika heyetimiz arasındaki görüşmelerde konuşulmaya devam edecektir.”ifadelerine yer verildi.

VERİLEN TEKLİFLER ÇALIŞANLARIN OYLAMASINA SUNULACAK

Ayrıca Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, toplu iş sözleşmesi imzalanmadan önce pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından iletilen teklifler birçok birimde sandıklar kurularak çalışanların oylamasına sunulacağını belirterek, “Pazartesi günü, İBB, İZSU ve ESHOT ana hizmet binaları, Oğuzlar, Halkapınar ve Sosyal Yaşam Kampüsü Ek Hizmet binaları, Merkez İtfaiye Birimi ve İZSU Halkapınar Tesisleri başta olmak üzere birçok işyerinde, emekçiler tarafından oylanmak üzere sandık kurulacaktır. Üyemiz olsun olmasın bu teklif tüm emekçilerin değerlendirilmesine sunulmaya çalışılacaktır. Emekçilerin iradesine bağlı olarak toplu sözleşme ya Temmuz bordrosuna yetiştirilmek üzere imzalanacak ya da reddedilerek taslak metindeki taleplerimiz için eylemli, grevli mücadele sürecine başlanacaktır.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’de, bu sözleşmenin bir başlangıç olduğunu, emekçilerin taleplerinin haklı talepler olduğunu ve kurumun imkânları ölçüsünde, karşılıklı iletişimi kesmeden tüm konuları çözeceğine dair iradesini de ayrıca dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi