CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yaptığı açıklamada, yerel seçimler öncesi şu ana kadar toplam 630 belediye başkan adayını açıkladıklarını belirtti. İstanbul’un ilçeleri ve İzmir’de aday belirleme çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Torun, “Önümüzde yapılacak ilk parti meclisi toplantısında da kalan belediye başkan adaylarımızı da açıklamış olacağız" dedi. Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 31 Mart'ya yapılacak yerel seçimler öncesi İstanbul ve Ankara adaylarının açıklanmasının ardından gözler İzmir'e çevrilmiş durumda... Partinin kalesi olarak nitelendirilen kentte sandığa hangi isimle gitme kararı alacağı merakla beklenirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'dan önemli açıklamalar geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun İstanbul’un ilçeleri ve İzmir’de aday belirleme çalışmasının sürdüğünü belirterek, “Bütün verilerin değerlendirmesini yapıyoruz. Bu değerlendirmeler ışığında da karar vereceğiz. Önümüzde yapılacak ilk parti meclisi toplantısında da kalan belediye başkan adaylarımızı da açıklamış olacağız” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yaptığı açıklamada, yerel seçimler öncesi şu ana kadar toplam 630 belediye başkan adayını açıkladıklarını belirtti. İstanbul’un ilçeleri ve İzmir’de aday belirleme çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Torun, “Önümüzde yapılacak ilk parti meclisi toplantısında da kalan belediye başkan adaylarımızı da açıklamış olacağız. Ayrıca bunun yanında seçimle ilgili propaganda çalışmalarımız da yoğun bir şekilde devam ediyor. Seçim bildirgemizi hazırladık. Onu da yakında kamuoyunla paylaşacağız. Saha bilgilerini sürekli topluyoruz ve elde ettiğimiz bu bilgileri de detaylı bir şekilde inceliyoruz. Kısacası belli bir plan dahilinde 31 Mart’a hazırlanıyoruz ve inanıyoruz ki seçimde bir çok belediye de başarılı olacağız” dedi. Öte yandan Torun'dan kulislere bomba gibi düşen 'İzmir Büyükşehir Adayı için anket' iddiasına da net yanıt geldi. İddiaya göre, CHP Genel Merkezi’nin İzmir Büyükşehir adaylığı için yaptırdığı ankette CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve sürpriz bir isim olarak başarılı iş kadını Figen Baz’ın sorulduğu ve sonuçların Ocak ayı ortasında yapılacak PM’nin gündemine gelmesinin beklendiği ifade edilmişti.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN ANKET YOK!

Düzgün Haber'e konuşan ,Torun, MYK’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının belirlenmesi konusunda anket yaptırılma kararı alındığına ilişkin haberler konusunda sessizliğini bozdu. İzmir Büyükşehir adayları için anket yaptırma kararı almadıklarını belirten Torun, “Şu anda İzmir’de ilçe belediye başkanı adaylıkları için bir anket çalışmamız bulunuyor. Büyükşehir belediye başkanlığı için bir anket çalışmamız bulunmuyor” bilgisini paylaştı.

Editör: Haber Merkezi