Cumhuriyet Halk Partisi Eski Parti Meclisi Üyesi Seniye Nazik Işık, 31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimler öncesi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olmak için, başvuru dosyasını CHP İzmir İl Başkanlığı'na teslim etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için başvuran kadın aday Seniye Nazik Işık basına yazılı bir açıklama yaptı.

Üç yılı aşkın süredir Karabağlar Kent Konseyi Başkanlığı görevini de yürüten Işık, açıklamasında şunları söyledi: “Rahmeti Vedat Dalokay kendisi gibi erkek belediye başkanları için ‘’şehrin anası babalar’’ derdi. İzmir Büyükşehir’de artık ‘’şehrin anası analar’’ devrini açmanın zamanı geldi. İzmir’in kadınları İzmir’i ve Türkiye’yi hak ettiği noktaya taşıyacak güçtedir. Yerel yönetimlerde kadın hareketimizle 2014’te İzmir’de, Türkiye’nin en yüksek kadın temsilini Belediye Meclislerinde ürettik. Şimdi Türkiye’nin en güçlü kadınlarının yaşadığı İzmir’de bunu sürdürmeye, başkanlıklara ve büyük başkanlığa taşımaya hazırlanıyoruz. Zamanın ruhunu hissedelim: Yaşanacak şehir İzmir, demokrasi ve insan kenti olmaya açık, akıllı bir kent olmaya arzuludur. İzmir’in ortak gücünü ortaya koymak için güçlü bir koordinasyonla yönetilmesi, bunu da pozitif bir kişilikle, kucaklayıcı, katılımcı, demokratik yöntemlerle yapmak gerek. Ben bunu yapmaya talibim. Nenelerimin, annemin kokusunu ve emeğini taşıyan bu şehiri ortak akılla yönetmeye talibim. Benim gibi yapıcılar hem türkü söyler, hem kan-ter içinde çalışır ve sayelerinde sosyal demokrat belediyecilik bir kez daha İzmir’den yükselir; CHP Türkiye’nin yönetebilir gücü olarak yükselir, İzmir Mustafa Kemal’in açtığı yoldan yürür, dünyayla en barışık, ortak akla ve ilerlemeye, bilgiye dayalı insani gelişmeye en açık şehrimiz olur.’’

BAYRAK YARIŞI

Belediye başkanlığı görevini bir bayrak yarışına benzeten Seniye Nazik IŞIK “Priştina, Çakmur ve Kocaoğlu Başkanlarımızla ve çalışma arkadaşlarıyla, elbette yoğun emekle, bilgiyle İzmir bir yere taşındı. Türkiye’nin göz bebeği bu şehirde biz, bunların devamını getirecek, üzerine daha fazlasını koyacak ve İzmir'i hakkettiği yere getireceğiz. Bu bir bayrak yarışıdır." dedi.

ALTIOK'UN DA ADI GEÇİYOR

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi eski İzmir milletvekili Zeynep Altıok'un da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağı konuşuluyor.

Editör: Haber Merkezi