İZ GAZETE- İsmi CHP listelerinden İzmir milletvekilliği için geçen Devrimci İşçi Sendikaları Genel Başkanı Kani Beko bugün görevinden istifa etti.  

İzmirli olan Kani Beko’nun ismi İzmir’in yanı sıra İstanbul için de geçiyor. DİSK ve Genel İş Yöneticileri, Beko ile birlikte belirledikleri diğer iki aday adayı Cafer Konca ve Memiş Sarı’nın isimlerini önümüzdeki hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na verecek. Memiş Sarı’nın İzmir’de etkili bir isim olduğu düşünülürse DİSK’in CHP’den iki milletvekili çıkarmasının yolu, Kani Beko’nun İstanbul’dan aday olmasından geçiyor. CHP ve sendikal camianın öncüleri ise Cafer Konca’nın CHP içerisinde etkili bir isim olmadığı için şansının olmadığını düşünüyor.

TEZCAN ARADI

Kani Beko’yu bugün CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ın arayıp, aday olması için istifa etmesini istediği öğrenildi. Tezcan dün akşam aradığı Kani Beko'dan adaylık başvurusu yapmasını istedi. Beko'da istifa edeceğini ve adaylık başvurusu yapacağını söyledi.

'NEREDE GÖREV VARSA ORADAYIZ'

Gazetemize özel açıklama yapan Kani Beko adaylık gerekçelerini şöyle sıraladı: "Bu ülkede işsizlerin sayısı 6 milyonu geçmiş. Her gün 'Geçinemiyoruz, açız' çığılıkları yükseliyor. Çalışanlar açlık ve yoksulluk sınırının altında ücretlere mahkum edilmiş. Taşerona kadro sözü verip ayrımcılık yapılıyor. İnsanlar işsiz bırakılıyor. Kiralık işçilik ile işçileri köle pazarlar gibi çalıştıracak bir sistem kapıda. İşçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri alınmadığı için yılda 2 binin üzerinde işçi maalesef yaşamını kaybediyor. Emekliler asgari ücretin bile altında bir maaş ile açlığa mahkum ediliyor. Ataması yapılmayan 300 bin öğretmen var, bu öğretmenlerin yaşamına son verdiği, iş cinayetlerinde öldüğü haberleri ile karşılaşıyoruz. Doğamız, kentlerimiz, derelerimiz, ormanlarımız yağmalanıyor. Bu ülkede emeğin kaleleri olan fabrikalar satılıyor. Şekerimize bile göz dikilmiş. OHAL'de 200 bin kamu emekçisi ve 3 bin işçi yargı kararı olmadan ve kendilerine savunma hakkı bile verilmeden işten atılmış. Bu insanların gidecek bir mahkemeleri bile yok. OHAL'den istifa ederek grevler yasaklanıyor. Sendikal hak ve özgürlükler yok sayılıyor. Her türlü hak arayışı hukuksuz biçimde engelleniyor. Toplumun her kesimi baskı altında. Basın ve ifade özgürlüğü anayasal teminat altında olmasına rağmen, gazeteciler hapiste. Seçilmiş belediye başkanları, milletvekilleri, siyasi parti liderleri hapiste. 70 binin üzerinde öğrenci hapiste. Üniversiteler susturulmuş, emeği, barışı, demokrasiyi savunan akademisyenler kürsülerinden uzaklaştırılmış. Kısacası laik, demokratik, sosyal hukuk devleti büyük bir yıkımla karşı karşıya. Ülkemiz felaketin eşiğindeyken, yıllardır iş yerlerinde, direnişlerde, yürüyüşlerde, meydanlarda sürdürdüğümüz emek, barış, demokrasi, adalet mücadelemizi TBMM çatısı altında sürdürmemiz önerildi. Bu öneriyi mücadele arkadaşlarımla paylaştım ve onlar da bunu olumlu karşıladılar. Nerede görev varsa orada olacağız. Aydınlık bir Türkiye için mücadelemiz kol kola omuz omuza devam edecek"

'MUHTEMELEN İZMİR OLUR'

Nereden aday olacağını sorduğumuz Kani Beko, "Muhtemelen İzmir olacaktır" dedi.

Editör: Haber Merkezi