Adnan Menderes Hava Limanı'nda HDP'nin İzmir kadın milletvekili adayları ve çok sayıda kadın tarafından karşılanan Pervin Buldan, uzun bir konvoy eşliğinde şarkılar ve türkülerle kent merkezine geldi. İlk olarak Konak İlçesi'ne bağlı Çimentepe'de HDP Kadın Seçim Bürosu açılışına katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, burada coşkulu partili kadın kitlesine hitap etti.

HDP'nin kadın partisi olduğunun altını çizen Pervin Buldan, en çok kadın milletvekilinin, kadın belediye başkanının HDP'de olduğunu belirterek, AKP iktidarının bu yüzden HDP'de siyaset yapan kadınlardan korktuğunu söyledi ve “Bu nedenledir ki, AKP iktidarı HDP'li kadınları görevlerinden aldı ve cezaevine koydu. Ancak biz kadınlar cezaevindeki kadınlarla birlikte ayrı güçle mücadelemize devam ediyoruz. Bizim mücadelemiz özgürlük, eşitlik mücadelesi. “ dedi.

Konuşması sık sık zılgıtlar ve sloganlarla kesilen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP iktidarının toplumun yarısını oluşturan kadınların emeğini yok saydığına dikkat çekti ve “ Biz de bizleri yok hükmünde gören zihniyeti tanımıyoruz” dedi. 24 Haziran'da kadınların AKP iktidarına gereken cevabı vereceğine vurgu yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan “Emeği sömürülen, tarlada, okullarda, fabrikalarda çalışan ve emeğinin karşılığını alamayan kadınlar olarak bizler de bu zihniyeti tanımıyoruz” ifadesini kullandı. Kadınları yok sayan zihniyet oldukça ve kadınları görünmez kılan anlayış oldukça kadınların daha da güçlendiğinin altını çizen Pervin Buldan 24 Haziran'da sandıklardan kadınların fışkıracağını söyledi ve tüm kadınları seçim çalışmalarına katılmaya çağırdı.

“EMEK VE DOĞA AYNI ANDA SÖMÜRÜLÜYOR”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın konuşmasından önce seçim çalışmaları için İzmir’de bulunan Yeşil Sol Parti Eş Genel Sözcüsü Eylem Tuncaelli de  Çimentepeli kadınlara seslendi. AKP iktidarının kadınları sokakta görmek istemediğine vurgu yapan Tuncaelli, “Bedenimiz, irademiz, emeğimiz üzerinde ahkam kesmeye kalkıyor, pembe otobüs gibi saçmalıklarla toplumdan izole etmeye kalkıyorlar. Kah ucuz ve güvencesiz iş gücü olarak fabrikalara, ofislere, kah sokaktan ayağımızı kesip evlere, özgürlük taleplerimiz arttıkça da cezaevlerinde bizleri dört duvar arasında hapsetmeye yelteniyorlar.Oysaki biz kadınlar, OHAL’de ve herhalde sokakları dolduranlarız. Meydanlar bizim şarkılarımız, türkülerimiz, bizim sesimizle şenleniyor. Hiçbir cezaevi yok ki bizi, düşüncelerimizi, irademizi, taleplerimizi duyulmaz kılsın.” dedi.

Sömürünün sadece emek üzerinden yapılmadığına dikkat çeken Tuncaelli doğanın da tahakküm altında olduğunu söyledi ve “Karadeniz’de sarı yazmalılar, Samistal Yaylası’nda yeşil yola, Gerze’de termik santrallere direnenler, Cerattepe’de iş makinelerine direnenler, Sur’u, Hasankeyf’i terk etmeyenler, Bergama’da, Gaziemir’de yaşam alanlarını savunanlar hep kadınlar,” dedi.

“DEMİRTAŞ’I DA ERDOĞANI’I DA TANIYORUZ”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Çimentepe HDP Kadın Bürosu’nun açılışının ardından Tarihi Havagazı Fabrikası’nda HDP İzmir İl Örgütü tarafından düzenlenen iftara katıldı. Burada yaptığı konuşmada seçim çalışmalarında 7 Haziran öncesi coşkunun yakalandığına dikkat çeken Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde tutuklu olmasının, diğer adaylarla eşit kampanya yürütme şansını ortadan kaldırdığına dikkat çekti ve “Bu eşitsizliğe rağmen Erdoğan her gün Demirtaş hakkında türlü yalanlar söylüyor. Ama halklarımız Selahattin Demirtaş’ı da, Tayyip Erdoğan’ı da tanıyor. Çocuklarımızın katledilmesi emrini kimin verdiğini, Roboski’nin, Sur’un Silopi’nin emrini kimin verdiğini halkımız çok iyi biliyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi