TUĞÇE KAŞ - CİHAN SAMGAR / İZ GAZETE – Buca Belediyesi binasından CHP Buca İlçe Başkanlığına yürüyerek giden Piriştina’ya yüzlerce Bucalı eşlik etti. Yürüyüş sırasında kalabalık hep bir ağızdan ‘Buca seninle gurur duyuyor’, ‘En büyük başkan bizim başkan’, ‘İşte örgüt, işte başkan’ sloganları attı. Yürüyüşe başlamadan önce belediye binası önünde toplanan kalabalığa seslenen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Aradan 5 yıl geçmesine rağmen heyecanlanmam dedim. Ancak sizi gördüm inanın konuşmakta zorlanıyorum iyi ki varsınız. Sizinle olmak her şeye değer.” dedi.

‘YARIŞIRKEN BİLE BİRBİRİMİZE SARILARAK DEVAM EDECEĞİZ’

Başkan Piriştina’nın aday adaylığı dosyasını teslim ettiği CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, “2014 yılında beraber kenti yönetmek için çıktığımız yolda 3 buçuk yıl birlikte çalıştık. Bütün parti içi tartışmaları kenara bırakarak, iktidarı yeniden 2019 yılında İzmir’in 30 ilçesinde almak boynumuzun borcu. Hiçbir bahanemiz olamaz. Türkiye hem ekonomik hem de sosyal-siyasal anlamda zor zamanlar geçiriyor. Birbirimizle yarışırken asıl hedefimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği cumhuriyet ve onun değerlerine sahip çıkmaktır. Bu bilinçle yarışırken bile birbirimize sarılarak devam edeceğiz. Değerli başkanıma bugüne kadar yaptığı hizmetler için teşekkür ediyor ve yolu açık olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.

‘DÜN OLDUĞU GİBİ YARIN DA SİZİ MAHCUP ETMEYECEĞİZ’

Dosyasını Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ’a teslim eden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise burada yaptığı konuşmada, “CHP hiçbir siyasi partiye benzemez. Siyaset yapmak sorumluluk ve görev bilinci ister. Böyle bir süreçte, öncelikle ilçe başkanımız ve yol arkadaşlarımıza bugün için teşekkür ediyorum. Bu yolda benim görevime talip olan çok değerli arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Görev kime verilirse verilsin, gün geldiğinde yine hep birlikte ve omuz omuza olacağız. Geçen dönemdeki başarımızı katlayarak ilerleyeceğiz. Dün olduğu gibi yarın da sizi mahcup etmeyeceğiz. Heyecan kaybedilmedikçe başarı gelir. Kalabalıklar attıkça yük azalır. Göreceksiniz Buca’da daha güzel işlere ev sahipliği yapacağız.”

Başkan Piriştina son olarak ilçe teşkilatına ve kendisini desteğe gelen hemşerilerine teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi