2 dönemdir ilçede Kent Konseyi Başkanlığı yapan avukat Mürüvet Suatoğlu Balcılar “Hayatın yarısı olan kadınların, siyasette daha fazla görünür olması gerektiğini düşünüyorum. Bir kadın olarak hem Cumhuriyete olan borcumu ödemek hem de kadınların siyasette daha çok yer almasını teşvik etmek için ben de aday adayıyım’ diye konuştu.

Adliye koridorlarından Buca’nın sokaklarına mücadeleyi hayatının her alanına sığdırmaya çalışan Buca Kent Konseyi Başkanı Av. Balcılar, yaklaşan yerel seçimler öncesi siyasete girmek için yola çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi Buca İlçe Başkanlığı’na meclis üyeliği için aday adaylığı başvurusu yapan Balcılar “Buca halkı adına planlama ve denetleme görevi yapmak için aday adayıyım. Aslında yapmaya çalıştığım şey zor bir iş, yılda 40 bin göç alan bir ilçenin bu nedenle inanılmaz dezavantajları var. Ancak bu şehirde bu ilçede yaşıyorum ve daha yaşanabilir bir kent hayatı için benim de üzerime düşen görevler olduğunu düşünüyorum. Artan nüfusa bağlı ortaya çıkan tüm dezavantajları ortadan kaldırılmasında emek harcamak istiyorum.” diye konuştu.

"HER MAHALLENİN SORUNUNU BİLİYORUM"

Çok uzun yıllardır Buca’da yaşayan Mürüvet Suatoğlu Balcılar “Yedi yılı aşkın bir süredir Kent Konseyi Başkanı olmam nedeniyle Buca’daki Sivil Toplum Örgütleri ile çalışıyorum. 25 yıldır Buca’da oturuyorum, burada öğrencilik yaptım, bir kadınım, mesleğim avukatlık ve yapılması gerekenlere tüm bu birikim ve kimliklerle baktığımda iyi şeyler yapabileceğime inancım var. Konsey başkanlığı süresince Buca’nın 47 mahallesi ile bire bir diyalog kurma fırsatım oldu. Buca’nın sorunlarının neler olduğunu ve nerelere müdahale edilmesi gerektiğini iyi bildiğimi düşünüyorum. Tek başına meclis üyeliği tabii ki yeterli değil, partimle koordinasyon içinde birbiri ile uyumlu bir çalışma ile başarılı olabileceğime inandığım için bu yola çıktım.” Diyerek neden siyasete girdiğini anlattı.

"KADIN TEMSİLİYETİN ARTIRILMASI ŞART!"

Kadınların siyasette yer alamadığını da hatırlatan avukat aday adayı “Kadın hakları örgütleri ve siyasi partilerin bu alanda yürüttüğü çalışmalara rağmen kadın belediye başkanı oranı yüzde 3’lerde, belediye meclisinde temsili ise yüzde 10’larda kalmıştır. Bu sayının mutlaka artması gerekir. Kadınların siyasette erkekler kadar eşit olması kadar bunu özgür iradeleriyle istemeleri de çok önemli bir husus. Bir kadının hür iradesiyle yaşadığı kentin yönetimine katılması çok önemli. Kadının; eş, baba, kardeş kontenjanından siyasette yer alması ne yazık ki siyasetin eril yapısına katkı sunmaktadır. Kadınlar için, kadınlarla birlikte kadın projeleri geliştirmek zorundayız. Toplumun yarısını oluşturan, ekonomik krizden, cinsel şiddetten en çok etkilenen, eğitimden çocuk yaşta koparılan ve bütün emeği aile içerisinde karşılıksız bırakılan kadınlar için çalışacağım” şeklinde konuştu.

"CUMHURİYETE OLAN BORCUMU ÖDEMELİYİM"

“Türkan Saylan’ın ‘Okumuş her kadının bu Cumhuriyet’e borcu vardır’ sözü benim en büyük motivasyon kaynağı. Bu söz benim için çok önemli. Ben yılladır bu sözle çalışmalarımı yapıyorum.” Diyen deneyimli avukat Balcılar, borcunu ödemek için daha çok çalışması gerektiğini ifade etti.

Buca’nın başta ulaşım ve çevre gibi en önemli sorunlarının çözümü için sivil toplum örgütlerinin etkisine ve kamuoyu baskısına inandığını ifade eden Balcılar, “Her gün nüfusu ile sorunları birlikte artan Buca’nın daha iyi bir ilçe olabilmesi için kent konseyinde yaptığımız çalışmaları meclis çalışmaları ile daha da artırmayı hedefliyorum. Çocuklar ve kadınlar için daha fazla semt merkezine, üniversite öğrencileri için daha fazla barınma ve sosyal tesislere ihtiyacımız var. Bunları yapmadan daha iyi bir Buca’ya sahip olamayız. Mecliste bu ihtiyaçların takibi ve uygulanması için tüm gayreti partim Cumhuriyet Halk Partisi ile göstermeye hazırım.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi