Buca Şirinyer Meydanı’nda bir basın açıklaması yapan CHP Buca İlçe Gençlik Kolları Başkanı Semih Güğük, “Buca Gençlik Kolları olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nun bir an önce mazbatasının verilmesini talep ediyoruz” dedi.

CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan ve ilçe yöneticilerinin katıldığı toplantıya, kadın kolları, meclis üyeleri ve Bucalılar da büyük destek verdi. CHP’nin Buca’da başarı elde etmiş olmasının önemine değinen Semih Güğük, “Buca Gençlik Kolları olarak örgütümüzle büyük bir özveri ve sorumlulukla yürüttüğümüz seçim çalışmalarımızın sonucunda üstün bir başarı ile Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanmış bulunuyoruz. 
Biz Cumhuriyet Halk Partisinin değerlerini savunan Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda hiçbir çıkar gözetmeden, gönüllülük esasıyla ilerleyen Gençler olarak sokak sokak, kapı kapı gezerek, yılmadan yorulmadan, tek tek el sıkarak, insanların vicdanlarına seslenerek çalıştık. Bucamız bu bahara ve aydınlığa olan çağrımıza ses verdi ve başardık” diye konuştu.
Semih Güğük, Mersin'de, Adana'da ,Antalya'da Ankara'da, İzmir'de  CHP’li başkanların mazbatalarını aldığına işaret ederek, “Buca Gençlik Kolları olarak Demokratik bir seçimin gereği olarak yarışı önde bitiren tüm seçilmişlere mazbatalarını verin diyoruz.  Nasıl ki hiç kimseyi öteki görmeden, farklılıklarımızı zenginliğimiz kabul ederek, herkese eşit yaklaşarak seçim çalışmalarımızı yürüttüysek, aynı şekilde belediye başkanlığına hak kazanmış herkesin aynı eşit hukuk çerçevesinde mazbatasını almasını ve görevine başlamasını istiyoruz” açıklamasını yaptı. 

YSK’ya çağrı yapan Semih Güğük, “Buradan YSK’ya sesleniyoruz seçimlere şaibe düşürmeyin, sandığa yansımış olan halkın iradesinin gasp edilmesine izin vermeyin. Başta İstanbul Büyükşehir belediyesi olmak üzere, partimizin kazandığı bütün belediyelerde, katılımcı yerel yönetim anlayışımız ve sosyal demokrasi değerlerimiz çerçevesinde; eşit ve adil hizmet etmeye devam edeceğiz. 
Bizler Cumhuriyet Halk Partisi gençliği olarak, partimizin Kuvayı Milliye’den bize miras bıraktığı mücadele ruhunu ve direniş azmini sürdüreceğimizi tekrar belirtmek istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe hitabe de bize seslenişini tüm varlığımıza hissediyor, yaşıyoruz ve yaşatacağız” sözlerine yer verdi.


 
CHP İlçe Başkanı Kasım Akdağ da, İstanbul seçimlerinin milyonları ilgiliendirdiğini belirterek, “Başta Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu olmak üzere bu seçimde görev alan tüm CHPLileri kutluyoruz. Sandıklara da partiye de ülkeye de İstanbul a da yürekten sahip çıktılar. Eğer yeniden bir seçim gündeme gelirse sadece Buca dan binlerce insan gidip o seçimlerde gönüllü görev alır. CHP Buca Örgütü olarak gider çadır kurar seçimin güvenliğini sağlarız. Aradaki fark da katlanarak artar. Versinler artık sayın İmamoğlu'nun mazbatasını görevine başlamasına engel olmasınlar. Bu işin sonu yok" diye konuştu. 
İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Duyan’da Gençlik Kollarının düzenlediği protestoya destek olarak, haksızlık karşısında sessiz kalınamayacağına değindi.
Konuşmaların ardından Gençlik Kollarının hazırlamış olduğu Ekrem İmamoğlu’nun sembolik mazbatası vatandaşlara dağıtıldı.

Editör: Haber Merkezi