TUGAY CAN / İZ GAZETE - 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere artık günler kaldı. Siyasi partiler seçim çalışmalarına hız kazandırırken, AKP’nin Bayraklı Belediye Başkan adayının 2007 yılında yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü.

2007 yılında gerçekleşen milletvekilliği seçimlerinde AKP’nin İzmir milletvekili listelerinde son sırada kendisine yer bulan Aslan, o dönem yaptığı açıklamalar ile partisini eleştirmiş, ‘AKP’ye oy vereceğim, ancak seçim çalışmalarına katılmayacağım’ ifadelerini kullanmıştı.

İşte Aslan’ın o ifadeleri:

‘LİSTELER LİYAKATA GÖRE HAZIRLANMADI’

AKP’nin Bayraklı Belediye Başkan adayı Ali Aslan’ın 2007 yılında yapılan milletvekili seçimlerinde milletvekili listesinde son sıradan yer bulunca “AKP’de milletvekili aday listeleri ehliyet, sadakat ve liyakata göre hazırlanmadı. Genel merkez aday yoklamasını dikkate almadı. Adamı olanlar üst ve orta sıralara yerleşti. Adamı olmayana haksızlık yapıldı. Teşkilatın her noktasında aktif görev aldım.”

‘BU PARTİNİN SADECE ADINDA ADALET VAR’

O dönemki açıklamasında maddi imkansızlıklara rağmen her türlü etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade eden Aslan, “Adaletten kopulmamalı. Bu partinin sadece adında adalet var. Adalet olmayan yerde çöküntü başlar. Seçimde AKP için çalışmayacağım. Oyumu vereceğim ama başkalarını vermeleri için ikna etmeyeceğim.” şeklinde konuşmuştu.

Editör: Haber Merkezi