TUGAY CAN / İZ GAZETE - Tüm Türkiye İstanbul’da tekrarlanacak olan seçimlere odaklanmışken, İzmir’in Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları da Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kampanyasına destek olmak İstanbul’da birtakım ziyaretler gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda İstanbul’da halk ile bir araya gelen Foça Belediye Başkanı CHP’li Fatih Gürbüz, vatandaşların sorunlarını dinleyerek Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı CHP’li Ekrem İmamoğlu için oy istedi.

İstanbul’da ki gözlemlerini gazetemiz ile paylaşan Gürbüz, 31 Mart yerel seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazandığını ve 23 Haziran’da da İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olacağına inandığını kaydetti.

11 Haziran tarihinden bu yana İstanbul’da olduğunu hatırlatan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, “Ekrem İmamoğlu ile görüştük. Kendisine destek için geldiğimizi aktardık. Umuyoruz ki İstanbul için güzel günler çok yakın” dedi.

‘BİR KİŞİNİN BİLE OYUNU DEĞİŞTİREBİLİRSEK NE MUTLU BİZE’

İstanbul’da AKP’nin oy oranının yüksek olduğu Bağcılar’da halk ile bir araya geldiklerini dile getiren Gürbüz, “İstanbul seçimleri artık halkın vicdanına kalmış bir şey. Biz orada insanlara İmamoğlu’nun kazanılmış bir hakkı olduğunu söyledik. Burada yaşayanlardan da bize çok güzel geri dönüşler oldu. Bir kişinin bile oyunu değiştirebildiysek ne mutlu bize” şeklinde konuştu.

‘BU SEÇİMİ SAMİMİYET KAZANACAK’

İnsanların geleceğe dair umudunu yinelediklerine vurguda bulunan Gürbüz, “Biz burada kendimizi anlattık. Bağcılar’da yüzde 40 oy oranını yakalayacağımızı düşünüyorum. Bu seçimi samimiyet kazanacak” diye konuştu.

13 Haziran akşamı İzmir’e dönecek olan Gürbüz ayrıca 23 Haziran’da yapılacak olan İstanbul seçimlerinde görev alacağını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi