CENGİZ ALDEMİR/ ANKARA- Meclis Genel Kurulu’nda İYİ Parti Grubunun Cemal Kaşıkçı dosyasının Suudi Arabistan adli makamlarına devredilmesi üzerine vermiş olduğu araştırma önergesi üzerine CHP grubu adına söz alan İzmir Milletvekili Mahir Polat, iktidarın bu konudaki tutumunu sert bir dille eleştirdi.

TÜRKİYE'DE KİMSE KILINI KIPIRDATMADI

Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten iki hafta boyunca haber alınamadığını ifade eden CHP'li Polat, Uluslararası kamuoyunun ayağı kalktıktan sonra Cemal Kaşıkçı'nın Türkiye topraklarında hunharca katledildiğinin ortaya çıktığını anımsattı. Ses kayıtları ve cinayet detaylarının uluslararası basına düşmesine karşın; Türkiye'de hiç kimsenin kılını kıpırdatmadığını söyleyen Polat, "Öyle uzman bir ekip tarafından bu cinayet işlenir ki içerisinde insan katletmeyle, bedeni parçalamayla, onu yok etmeyle ilgili uzmanlaşmış insanlar vardır. Bu insanlar peyderpey tarifeli uçaklarla ya da özel jetlerle gelirler; Türkiye'nin göbeğinde, İstanbul'da bir kişiyi katleder, cesedini de yok ederler" dedi.

KAŞIKÇI DAVASINI SATTIK MI?

Viyana Sözleşmesi hükümleri ortadayken Türkiye'nin bunlarla ilgili hiçbir soruşturma yapmadığını, Kaşıkçı'yı katledenlerin ellerini kollarını sallayarak gittiklerini ifade eden CHP’li Polat, "En sonunda ise olağan şüphelilerden bir tanesi, başkonsolos gider; yine bizim ülkede hiç kimse ses çıkarmaz, bunlar çıkıp giderler. Bütün bunlara rağmen dünyanın yüreğine su serpen bir açıklama yapılır: "Bu yargılama Türkiye'de yapılacaktır. Uluslararası hukuk normlarına göre yargılamanın İstanbul'da yapılacağı söylenir fakat günün sonunda bu yargılama Türkiye'de yapılmaz, Kaşıkçı'nın dosyası kendini katledenlerin kurduğu mahkemeler tarafından yargılanmak üzere devredilir. Gerçekten, kamuoyunun konuştuğu gibi bu davayı sattık mı? Bu dava karşılığında olmayan cesedi bile satacak duruma geldiyse Türkiye vay hâlimize diyorum"

MİLLET ENAYİ DEĞİL, GÜN GELİR HESAP SORAR'

Davanın tüm yönleriyle açığa çıkması gerektiğini ve insanların bu Meclis'te bununla ilgili töhmet altında kalmamaları için oy kullanmaları gerektiğini söyleyen CHP'li Polat, "Sayın Genel Başkanımızın sözleriyle seslenmek istiyorum, diyor ki: "Sayın Erdoğan, sen, Kaşıkçı davasında bu milletin, bu devletin egemenliğini sattın, Türkiye'nin onurunu Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nun bahçesine gömdün; utanmalısın." Bu kararı veren herkes utanmalı. Bu Meclis, araştırma önergesini kabul etmezse bizim hepimizin de utanacağı bir durum ortaya çıkacak. Sayın Erdoğan'ın sözleriyle Erdoğan'a seslenmek istiyorum: "Bunlar dünyayı enayi zannediyor, insanları enayi zannediyor; bu millet enayi değil, hesabını sormasını bilir." Evet, bu millet enayi değil, kendi egemenlik haklarını belli bir anlaşma karşılığında, kapalı anlaşmalar çerçevesinde Suudi Arabistan'a devreden bu iktidara günü geldiğinde hesap sormasını bilir. Milletimiz enayi değil diyorum."

Editör: Haber Merkezi