İZ GAZETE – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kongresi’nde Divan Başkanı seçilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl kongre açılış konuşmasında hükümete yüklendi.

Bingöl şöyle konuştu: “Bu kurultayla birlikte tamamen işlevsiz hale getirilen, vatandaşlara hak tanımayan, demokrasiyi yerle bir eden anlayışı yeniden işletmek adına bir kurultay gerçekleştirmekteyiz. Türkiye bir sorunlar yumağı haline geldi.  Türkiye de 18 yaşını doldurmayanlar ehliyet bile alamıyor ama 9 yaşındaki çocuklar evlenebilir diyorlar. Neyse ki artık toplumsal muhalefet adalet yürüyüşüyle birlikte uç vermeye başladı. Bu toplumsal barış anlayışı bu gerici sistemi geri çekmeye başardı. Sadece ülke içinde de değil, dış politikada da saygıyı kaybettik, günlük politikalarla yürütmeye çalışıyorlar. Bu siyaset anlayışı hepsini bertaraf etmiştir.

Türkiye’de işlerin iyi gittiğini söyleyen AKP’li kurmaylar sokağa, pazara çıksınlar.  Tek başına ülkeyi yönetenler mutfakta yangına sebep olmuşlardır. Artık her vatandaş kredi kartı kullanıyor ve bu refahın ölçüsü diye kandırmaca olarak kullanıyorlar. Refahsa neden milyonlarca insanın borcu var.

AKP  yol arkadaşlarının 2009 da yaptıklarını şimdi yapıyorlar. Taktik aynı, kumpas aynı.CHP’ye karşı haksız ahlaksız iftiralar atıyorlar. Gün gelecek bu iftiralarında kumpasların hesabını verecekler. Bizim iktidar olma zorunluluğumuz var.”

Tekin Bingöl “Bu kongrenin kaybedeni AKP olacak. Akşam birilerini mutlu edip bizi üzecek en ufak bir davranışı burada sergilemeyelim” dedi.

Editör: Haber Merkezi