CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında çok sert açıklamalarda bulundu. Ülkeye baharı getirmenin mümkün olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Devletin temeli adalettir. Adalet toplumun kaynaşmasıdır. Adalet egemen güçlerin önünde eğilmemektir. Zulme karşı sesimizi yükseltmezsek sadece düşüncelerimizi değil vicdanımızı da kaybetmiş oluruz.” diye konuştu.

Cumhuriyet Gazetesi’nin, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ‘Kanal İstanbul Projesi’ güzergahında arazi satın aldığını yönündeki haberine getirilen yayın yasağı hakkında konuşan CHP lideri, “Damat, Kanal İstanbul güzergahında yer kapatmış. Kimse yalanlayamıyor ama gazeteye erişim yasağı getiriliyor. Bu kararı verenler hâkim değil sarayın köleleridir.” ifadelerini kullandı.

‘BÜYÜK İHANETTİR’

AKP'nin dış politikada yaptığı hatalara değinen Kılıçdaroğlu, "Suriye’deki kavganın niye parçası oldun? İdlib’te, Libya’da ne işin var? diye sorduk. Herkesle kavga ettiler. Kahramanlık edebiyatı yapıyor. Sen kim kahramanlık kim? Süleyman Şah Türbesi’ni terör örgütünden kaçıran adama kahraman mı denir? Tek bir Mehmetçiğimizin tırnağı bütün bir Suriye'den değerlidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ordusu Saray'ın ordusu değildir. Türkiye Cumhuriyeti devletini egemen güçlerin maşası haline getirmek kadar bu ülkeye yapılabilecek daha büyük bir ihanet yoktur" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi