İZ GAZETE - 31 Mart yerel seçimleri bitse de oy sayımı yapılan geçersiz sayılan oylara yapılan itirazlar nedeniyle sürüyor. %90 oranında geçersiz oyun yeniden sayıldığı İstanbul'da, İzmir milletvekilleri de nöbet tutuyor. 

CHP'li İzmir milletvekillerinin tümü birçok ilçede geçersiz oyların sayımında görev başında. Üsküdar'da geçersiz oyların sayımında nöbet tutan milletvekillerinden biri CHP İzmir Milletvekili ekonomist Selin Sayek Böke.

Evrensel Gazetesi yazarlarından Ayşen Şahin Aksakal, Selin Sayek Böke'nin oyların başında oluşu ile ilgili sosyal medya hesabından bir değerlendirmede ve eleştiride bulundu. Aksakal, Böke'nin eğitimine dikkat çekerek, "Bu kadın, ODTÜ iktisat mezunu. Yüksek lisans ve doktorası Duke Üniversitesi’nde yaptı. Bentley Üniversitesi ekonomi, Georgetown Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümünde Öğretim Üyesi’ydi." ifadelerini kullandı. 

Günlerdir oy sayımında görev alan Böke'ye destek veren Aksakal, aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a da  gönderme yaparak "Ekonomi Bakanlığı damatta." eleştirisini yaptı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damatı olan Berat Albayrak 2015 yılında milletvekili seçildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı yapan damat Albayrak, İstanbul Üniversitesi'nde İşletme, Pace Üniversitesi'nde ise finans yüksek lisansı yaptı.

Editör: Haber Merkezi