TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi’nde sıcak gelişmeler yaşanıyor. CHP Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan Ankara’da birtakım görüşmelerde bulunuyor. Edinilen bilgiye göre Cumhuriyet Halk Partisi tüzüğüne göre belediye başkan adayının belirlenmesi için Parti Meclisi’nde oyların salt çoğunluğunun alınması gerekiyor.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan CHP Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan, CHP’nin çıkarlarını düşündüğü için Ankara’da olduğunu söyleyen Çalışkan “Hukuki bir zeminde doğruluğunu kanıtlayamazsak yarın adaysız kalmak gibi bir durumumuz var.” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Selçuk İlçe Başkanlığı’na adaya ilişkin faks ya da bir bilgi gelmediğini aktaran Çalışkan, “Ortada hukuki ve sayısal bilgi var. Ben de İlçe Başkanı olarak üzerime düşen görevi yaparak Ankara’ya geldim. İşin doğrusu sormaya geldim. Bunun doğrusunu soracağım yer Genel Merkez’de bu kararı alan parti Meclisi ve MYK. Bize söylenen, salt çoğunluk ile ilgili bir problem olduğu yönünde.” diye konuştu.

‘SİYASİ RANT ELDE ETMEK İÇİN ANKARA’YA GİTMEDİM’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin işin doğruluğunu kavrayamama durumunda hukuki bir zemin ayarlanamazsa 31 Mar yerel seçimlerinde adaysız kalmak gibi bir sıkıntılarının oluşabileceğini söyleyen Çalışkan sözlerini şöyle tamamladı;

“Ben partimin çıkarlarını düşündüğüm için Ankara’dayım. Yoksa bu kişi olmasın şu kişi olmasın demek için burada değilim. Herkesin bu konuda sorumlu davranması gerekiyor. Bunu benim değil de aday adaylarının kendilerinin sahip çıkarak bunun arkasına düşmesi gerekiyor. Sonuçta dediğim gibi biz bu işi düzlemine oturtamazsak Selçuk’ta aday çıkaramayabiliriz. Ben burada partimin çıkarlarına göre hareket ediyorum. Siyasi çıkar ve rant elde etmek için Ankara’ya gitmedim.”

Editör: Haber Merkezi