İZ GAZETE- 2016 yılında gerçekleşen 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden saatlerce önce Erdoğan’ın Okluk Koyu’nda tatilde olduğu haberini yapan Sözcü Gazetesi Muhabiri Gökmen Ulu, darbe girişiminin ardından, Erdoğan’ın yerini bildirdiği, darbeci askerlerin de bu habere dayanarak, Erdoğan’ın kaldığı oteli basmaya gittiği iddia edilmişti. Gazeteci Ulu bu olaydan sonra 176 gün tutsak edilmişti. Odatv bugün yaptığı bir haberle Erdoğan’ın Okluk Koyu’na geleceği bilgisine ulaştı. 2016 yılında Gökmen Ulu’nun tutsak olmasına sebep olan o haberi hatırlatan Odatv, “Bu haberi korkarak mı yazmalıyız: Ya Gökmen Ulu gibi hapse atılırsak” başlığı ile yayınladı.

Odatv’nin haberi ise şöyle:

Odatv’nin edindiği bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünlerde Okluk Koyu’ndaki “yazlık saray”ına gelecek. İddia o ki; bu gerekçeyle bütün yatlar çevre koylardan çıkarıldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Muğla’nın Okluk Koyu’ndaki “yazlık saray”ı, yapılan harcamalarla gündeme gelmişti.

Toplam 113 bin 443 metrekarelik Marmaris Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi Dolgu ve İskele Projesi için 2018 yılı sonuna kadar 330 milyon lira harcanırken, 2019 yılında ise 30 milyon liralık ödenek ayrılmıştı.

ERDOĞAN GEREKÇESİYLE YATLAR ÇIKARILDI

Son günlerde, Erdoğan’ın “yazlık saray”ında hareketlilik yaşanıyor.

Odatv’nin edindiği bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünlerde Okluk Koyu’ndaki “yazlık saray”ına gelecek. İddia o ki; bu gerekçeyle bütün yatlar çevre koylardan çıkarıldı.

GÖKMEN ULU’NUN BAŞINA NELER GELMİŞTİ

19 Mayıs 2017’de Sözcü Gazetesi’ne yönelik başlatılan operasyonda gazeteci Gökmen Ulu tutuklanmıştı.

Operasyona gerekçe olarak; Cumhurbaşkanı'nın Marmaris'te kaldığı yerin, 15 Temmuz günü öğlen saatlerinde Sözcü'nün internet sitesinde haber yapılması gösterilmişti.

Gökmen Ulu yaklaşık 6 aylık tutukluluğunun ardından tahliye olmuştu.

Editör: Haber Merkezi