TUGAY CAN / İZGAZETE - Moderatörlüğünü CHP 35. Dönem Parti Meclisi üyesi Tuğba Ütübay’ın yaptığı ‘Olağanüstü Hal Altında Ekonomi ve Yoksulluk’ panelinde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Selin Sayek Böke çarpıcı söylemlerde bulundu. Her fırsatta bu çağrıyı yapacağını yineleyen Böke, “Aydınlık yarınları çocuklarımıza miras olarak değil, birer ortak olarak, yaşatarak ortaya çıkartacağız.” İfadelerini kullandı.

HALKÇI EKONOMİYİ VURGULADI

Korku ve baskılara, devlet eliyle yaratılmış olan düzene rağmen Türkiye’de ilerici milyonlar laikliğe sahip çıktığının altını çizen Böke, “ İlerici milyonlar parlamenter demokrasiye ‘Hayır’ iradesiyle sahip çıkıyor. İlerici milyonlar adalet duygusu için bir talepte, yüksek sesle ve adım adım ortaklaşıyor. O zaman bize düşen en büyük görev hangi değerler etrafında bir yarın yaşamak istediğimizi tartışmaktan geçiyor. O zaman bize düşen görev bugünün olağanüstü olduğu gerçeğini kabul ederek, normal bir dönemden geçmediğimiz gerçeğiyle, ama bu gerçeğin altında ezilen, umutsuzlukla boğuşan değil, onu değiştirecek gücün bizde olduğunu kendimize hatırlatan yeni bir siyaseti inşa etmek zorundayız.” dedi.

Yeni siyasetin temel taşlarını da belirleyen Böke, sözlerini şöyle sürdürdü “Bana sorarsanız, bu yeni siyasetin, içerikte halkçı bir ekonominin, laiklik, eşitlik, demokrasi, özgürlük ve barış diyen en temel özelliği de siyasi partilere teslim edilmeyecek kadar önemli olduğu gerçeğinden geçtiğini düşünüyorum.”

‘VATANDAŞ SANDIKTAN SANDIĞA HATIRLANIYORSA…’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, toplumsal muhalefete öncülük etmekte tarihsel bir görev üstlendiğini ifade eden Böke “Cumhuriyet Halk Partisi tarihinden gelen gücüyle yarını kurtarmak için bir umut ışığı, tek çatımızdır. Ama şunu da unutmayalım; eğer demokrasinin ortağı vatandaş yoksa, demokrasinin ortağı sandıktan sandığa hatırlanıyorsa o siyasetten hayır gelmiyor. Onun için bana sorarsanız, aydınlık geleceği bugün yaşatmanın tek yolu var. Hepimizin bu siyasete girmesinden geçiyor. Ve siyasete girmeyi Cumhuriyet Halk Partisi’ne girerek yapmak gerekiyor.”

‘BU ÇAĞRIYI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM’

Meselenin bir siyasi parti meselesine indirgemenin doğru olmadığını savunan Böke “Bu mesele parti meselesi değil, Türkiye meselesi.” dedi. Böke ayrıca “Parlamenter demokrasiye sahip çıkan, eşitlik talep eden, özgürlüğü yaşamak için baskıya rağmen susmayan, savaş çığlıkları atılırken savaşın insan eliyle yapıldığı gibi, barışın da insan eliyle inşa edildiğini hatırlatmaktan çekinmeyen ve birlikte yapıldığı zaman demokrasinin yaşatılabileceği gerçeğini de birbirimize omuz vererek büyüyen bir siyaset kurmak istiyoruz. Ben bunun çok mümkün olduğunu biliyorum. Gelecek için ve o geleceği hep birlikte kurmak için bu çağrıyı her yerde yapmaya devam edeceğim. Ve ben biliyorum ki; gelecek için bizler, o geleceği beklemeden, bekletmeden bugün itibaren inşa edeceğiz. Aydınlık yarınları çocuklarımıza miras olarak değil, birer ortak olarak, yaşatarak ortaya çıkartacağız.” ifadeleriyle salondan büyük alkış aldı.

Editör: Haber Merkezi