İZ GAZETE - Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması için bir araya gelen HDP İzmir Milletvekillleri Serpil kemalbay ve Murat Çepni polis ablukasıyla karşılaştı.

Tekirdağ F Tipi Cezaevinde açlık grevini sürdürürken intihar eden Zülküf Gezen için bir araya gelen vekiller Kemalbay ve Çepni polisin ablukası altında konuşmaya çalıştı. Kendilerine tecrit ugulandığını söyleyen Serpil Kemalbay polislerin kendilerine yönelik tutumuna da tepki gösterdi. 

'Susmak insanları öldürüyor  diyen Kemalbay şöyle konuştu; "Seyirci kalmayacağız, hiç kimse seyirci kalmamalıdır. Biz Türkiye halkları olarak demokrasi ve barış içinde yaşamak istiyoruz. Biz Türkiye'yiz, Türkiye olarak eşit şartlarda yaşamak istiyoruz. Ama bize dayatılan bu tecrit koşullarına karşı sizler sessiz kalsığınız sürece demokrasi olmaz. Demokrasi ekmeğimizin hakkını aramaktır. Demokrasi olmazsa demokrasimizi çalanlara karşı hakkımızı arayamayız. Demokrasi olmazsa yaşam hakkını savunamayız. Gördüğünüz gibi burada tecrit  altındayız.İzmir emniyeti, valiliği tarafından hukuksuz bir şekilde burada kuşatıldık. Bu tecrittir. Tecrit halklarımıza karşı yapılmış bir suçtur. Tecrit olmasaydı bu halde olmazdık. Türkiye hukuk devleti olsaydı hiçbir anayasada yer alamayan basın açıklama ifade özgürlüğü hakkı bu şekilde komişk bir şekilde Alsancak'ta bunla karşı karşıya olmazdık. Birkaç gün önce tarikatlar bir yalan haber üzerine yürüyüş yaptı. Cemaatler, tarikatlar kadınları hedef alan, nefret suçu işleyen sloganlarla burada yürüyüş yaptılar ve hiçbir polisi ben orada görmedim. Zülküf Gezen yaşamını cezaevinde yitirdi. Onu unutmayacağız. Başka ölümlerin olmaması için sesimizi çıkartıyoruz. Çünkü biliyoruz ki sessizlik öldürür. Çünkü biliyoruz ki faşizm sessizlikten beslenir. Biz İzmir milletvekillleri Murat Çepni ve Serpil Kemalbay olarak korkunun ablukası altındayız. Bizi halktan tecrit etmeye çalışıyorlar. Tecrit halkın haber alma hakkını, halkın düşüncelerini özgürce ifade etme hakkını elinden almaktır. 

Murat Çepni ise faşizme karşı mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyerek "Tecrit bir insanlık suçudur. HDP kanın durmasını istiyor. Daha fazla ölüm, daha fazla açlık yoksulluk demektir. Bize bu uygulamayı yapanlar memleketi soyup soğana çevirenlerdir. Bizler HDP olarak bu ülkenin sosyalistleri olarak faşizme karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu barikatlar halkı soyanlara kurulsun, halka karşı değil. Halktan korkmak hiçbir şeye benzemez." dedi.

Editör: Haber Merkezi