İz Gazete  - 16 Nisan'da Türkiye tarihinin en önemli oylamalarından biri gerçekleşecek. Her ne kadar iktidar kanadı içeride ve dışarıda süreci gerginleştiren hamleler yapsa da, 'hayır' cephesinin neredeyse yaptığı tüm çalışmalar umutların artmasına, yüzlerin gülmesine vesile oluyor. Taraftarlar marşlarla, gençlik grupları yaratıcı sloganlarla, kadınlar şarkılarla çalışmalara renk katıyor. Özellikle sosyal medyada capslerle referandum çalışmaları keyifli hale getiriliyor. 

BU ADAMLAR NEREYE BAKIYOR?

Geçtiğimiz günlerde 'hayır' bürosuna tehdit mesajı gönderilen, İzmir'in Buca ilçesinde, büronun resmi açılışı da renkli görüntülere sahne oldu. '3 Tekerli Mobilet' ile Buca trafiğinde seyyar bilboard olarak gezen CHP'li Erkan Başak, yeşilçamın unutulmaz filmlerinden Zeki Alasya ve Metin Akpınar'ın bir sahnesinin yer aldığı 'Bu adamlar eşit, adil, özgür, hayırlı bir geleceğe bakıyor' görseliyle Bucalıları gülümsetti.

Büro açılışında Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk isimli kitabının da dağıtımını yapan Cumhuriyet Halk Partisi Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya da ' 3 Tekerli Mobilet' ile poz verirken gazetemize "Buca'dan büyük farkla hayır çıkması için çalışıyoruz. Tüm bu çalışmalarımızın sonucunu alacağımıza inanıyorum." dedi.

Mobiletin Buca sokaklarında yaptığı tur sırasında yüzlerce vatandaş cep telefonlarıyla fotoğraf çekti.

Editör: Haber Merkezi