SERAP ATKAN / İZ GAZETE - AKP ve MHP gruplarının ortak hazırladığı infaz düzenlenmesine ilişkinin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

‘CİDDİ SIKINTILARA YOL AÇACAK’

Yargı reform paketi hakkında adaletin tam sağlanamadığını vurgulayan Sertel, düşünce suçlularını ‘terör kapsamı’ içinde değerlendirilerek infaz yasasından yararlanamamalarının ciddi sıkıntılara yol açacağını söyledi.

Gazetecilerin, düşüncelerini yazmaları, konuşmaları sonucunda cezalara çarptırılmasının son derece kötü tablo olduğunu söyleyen Sertel, söz konusu düzenleme ile cinayet işleyenlerin, hırsızlık yapanların, uyuşturucu baronlarının ellerini kollarını sallayıp dışarı çıkacakları, düşüncelerini söyleyen gazetecilerin ise ceza evinde kalmaya devam edeceklerini belirtti.



‘MÜCADELE EDECEĞİZ!’
Mecliste onaylanan yasanın, Anayasa Mahkemesi tarafından düzeltilmesini isteyen Atila Sertel, “ Özgürlük ülkesi olmamız gerekirken, düşüncelerini söyleyen insanların cezaevlerinde yatırılması, bunların gerçek yüzünü bir kez daha ortaya çıkmasına neden oldu. Bu adaletsiz yasanın, Anayasa Mahkemesi’nde düzeltilmesini istiyoruz. Partimiz aynı noktaları belirleyecek ve bu infaz yasası olarak değerlendirilen yasa sonucunda içeride haksız hukuksuz yere tutulanların da dışarı çıkması konusundaki mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi