Özkök ile İzmir'in Urla ilçesinde bir araya gelen Zeybekci, "Ben İzmir'de doğdum. Şu an yaşadığım iki şehir var. İstanbul ve İzmir. Seçimlerde yerel konulara pek girmiyorum. Ama bu defa yaşadığım iki şehrin ikişer adayı olduğu için onlarla konuşmaya karar verdim" dedi. Zeybekci, sohbetin başında "Nerede fotoğraf çektirelim?" diye soran Özkök'e “Urla’da bağlarda çekelim” yanıtını verdi.

Özkök'ün “Ama orada şarap bağları var” hatırlatması üzerine Zeybekci, “Ben İzmir şarabını uluslararası marka yapmak istiyorum. Bağcılığın gelişmesi için özel enstitüler kuracağız. Unutmayın ben Denizliliyim. Orada Güney’de ve başka yerlerde binlerce dönüm şarap bağı var" ifadesini kullandı. 

'Şimdi çok çarpıcı bir şey söyleyeceğim. İzmirli bir AKP diyorum. Ben de biliyorum. Bu şehir için özel bir yaklaşım gerekir' diyen Zeybekci, "Burada İzmirli bir AKP'ye ihtiyacımız var. İzmirli, Kayserili, Konyalı, Diyarbakırlı AKP ihtiyacımız var" görüşünü dile getirdi.

"EĞLENCEYİ ALSANCAK,MAVİŞEHİR, KARŞIYAKA'YA MAHKUM ETMİŞSİNİZ"

Zeybekci, devamında yaşam tarzı tartışmalarına da değindi. Özkök'ün "Size İzmirli bir AKP vaat ediyorum" başlığıyla yayımlanan yazısında sohbetin ilgili bölümü şu şekilde yer aldı:

Özkök: Ben meseleyi içki yasağı düzeyine indirgemek istemiyorum. Genel olarak yaşam tarzı meselesi açıldığı için soruyorum.

Zeybekci: Bütün İzmir nüfusunun yaşam tarzını konuşalım. Siz İzmir'de yaşam tarzı dediğiniz eğlenceyi Alsancak, İnciraltı, Mavişehir, Bostanlı, Karşıyaka'ya, Balçova'ya, mahkûm etmişsiniz. Yeni eğlence alanı açamamışsınız. Böyle olunca da Bayraklı'dan gelecek insanın eğlenmesine imkân tanıyacak alanları da yaratamamışsınız. Başka yerlerde de eğlence alanları yaratsaydınız kimsenin yaşam tarzı endişesi kalmazdı."

Özkök: Tam anlamadım, biraz açar mısınız? Yani Alsancak, Bostanlı ile Bayraklı'da yaşayanın birlikte eğlenecek mekânı mı yok? Yoksa ayrı ayrı eğlence alanları mı diyorsunuz?

Zeybekci: Bakın ben size asıl sorunu anlatayım. Bostanlı'daki hanımefendinin derdi vallahi de AKP değil. Bayraklı'dan gelen insanın da orada mangal yapabilmesi lazım. Asıl ona karşı. Ben Bostanlı'daki vatandaşa bir şey demiyorum. Karşı da olabilir. Bunu da saygı ile karşılıyorum. İnsan rahatsız olabilir. Onun için diyorum ki pastayı büyütmemiz lazım. Biliyorum şimdi meseleyi getirip getirip bunun etrafında çevirecekler. Ama ben gerçek fotoğrafı koyuyorum hepimizin önüne.