YAĞIZ BARUT/ İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı olağan toplantısının ilki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in moderatörlüğünde gerçekleşti. Mecliste alınan kararlardan bir tanesi ise Bornovalıları oldukça yakından ilgilendiriyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önceki başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde, Bornova'nın Kemalpaşa Mahallesi’nde yarış pisti bulunan ve mülkiyeti belediyeye ait olan arazi üzerine ESHOT garajı yapmak için çalışmalara başlanılmıştı. Söz konusu alan hakkında hazırlanan imar planı Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildikten sonra Bornova Belediyesi tarafından askıya çıkarılmış ve sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları ile bölge halkı tarafından itiraz gelmişti. Bornova'nın havasının, mıcır ocakları, çimento fabrikası gibi nedenlerle zaten kirli olduğu ve yerleşim alanı içinde garajın kabul edilemeyeceği söylenmişti.

‘GARAJ YAPILMAYACAK’

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’nda görüşülen söz konusu proje, alanın spor kompleksi statüsünde bulunduğu ve garaj yapılmasının mümkün olmadığı yönünde hazırlanan raporla iptal edildi.

‘KARAR ALINMADAN DÜZENLEME YAPILMASIN’

AKP’li Meclis Üyeleri karar için meclise teşekkür ederken bir de temenni de bulundu. AKP’li üyeler, bu tarz büyük çalışmalarda, meclisten karar çıkmadan düzenlemelerin yapılmaya başlanmaması gerektiğini vurguladı. Alanda bazı ağaçların kesildiği yönünde bilgi veren AKP Grup Sözcüsü Fatih Taştan, “Madem projede bir geri dönüş söz konusu o zaman, kesilen ağaçların da geri dönüşü için bir çalışma yapılsın” dedi.

‘MICIR OCAKLARININ KİRİ YETİYOR’

Konuyla ilgili gazetemize özel açıklamada bulunan Kemalpaşa Mahallesi Muhtarı Koray Doğru, yapılması planlanan garaja yönelik itirazlarının sebebini açıkladı. Muhtar Doğru, “Söz konusu alanın 3 tarafı yerleşim alanı ve burada bir yarış pisti var. Biz bu yarış pistinin kaldırılmasını isterken bir de garaj yapılmasını istemiyoruz. Bu bölgede mıcır ocaklarının varlığı dolayısıyla yeterince toza, dumana ve kirliliğe maruz kalıyoruz. Bir de ESHOT garajı yapılarak 250-270 adet aracın egzozunu solumak ve gürültüsünü duymak istemiyoruz. Aziz Kocaoğlu zamanında 3 defa projeyi değiştirttik. Garaj, sanayi tarafındaki bölgeye yapılsa kimsenin itirazı da olmayacak, biz uygun yeri de gösterdik. Doğru bir proje olsa biz de destekleriz.” diye konuştu.

Söz konusu alanın yeni şekli için de çalıştıklarını kaydeden Muhtar Doğru , “Biz buraya rekreasyon alanı, piknik alanı, spor alanı gibi hizmetlerin yapılmasını istiyoruz. Doğru proje ne ise o yapılsın. Burası adı üstünde Pınarbaşı ve suyuyla ünlüdür.  Yeşil alanı burada çok rahat koruyabilirsiniz” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi