TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi’nin, İzmir İl Başkanlığı’na İzmir’de bazı ilçelerde Meclis üyeliği aday adaylığı için eğilim yoklaması yapılması yönünde genelge göndermesinin yankıları Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl örgütü ve ilçe örgütlerinde sürüyor.

Süreç içerisinde yoğun mesainin harcandığı ilçelerden bir tanesi de Bornova oldu. Bornova’da meclis üyesi aday adaylarının eğilim yoklaması için imza topladığı öğrenilirken, CHP Bornova İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu'nun olağanüstü toplanarak eğilim yoklaması için oylama gerçekleştirdiği ve oylamanın 23’e karşı 2 oy ile kabul edildiği bilgisi edinildi.

‘İL BAŞKANLIĞI GEREKLİ AÇIKLAMAYI YAPMIŞTIR’

Konuyla ilgili gazetemize konuşan CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven ise “Bu konuyla ilgili İl Başkanlığı gerekli açıklamayı yaptı. Bu nedenle bu süreçte, arkadaşlarımızın kendi tasarrufları olabilir. Ön seçim ya da eğilim yoklaması isteyebilir.” diye konuştu.

İLÇE YÖNETİMİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Bornova Belediye meclis üyesi aday adaylarından Adnan Hocaoğlu ise süreci anlattı. Hocaoğlu, “İlçe başkanlığı Kasım ayında aldığı karar ile Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis üyeliği sürecinde eğilim yoklaması yapacağını belirtmişti. Ancak sonrasında İl Başkanı ve İlçe Başkanlarımızın katıldığı toplantıda bu karar İl başkanına bildirilmedi. Ardından Belediye Meclis üyesi aday adayı olan arkadaşlar olarak Bornova İlçe Binası’na giderek konunun açıklanmasını talep ettik.” ifadelerini kullandı.

İMZA SÜRECİ DURDURULDU

İlçe yöneticilerinin olağanüstü bir toplantı yaptıklarını söyleyen Hacıoğlu, kendilerine gelen bilgiye göre CHP Bornova İlçe yönetiminin oy çokluğu ile eğilim yoklaması kararının tekrar kabul edip eğilim yoklaması talep eden yazının da CHP Genel Merkezi ve CHP İl Başkanlığı’na gönderildiğini kaydetti. Bu kararların ardından imza toplama sürecinin durdurulduğunu aktaran Hocaoğlu, “Ben ve diğer meclis üyesi aday adayı arkadaşlarım İlçe Başkanımızın yeniden almış olduğu eğilim yoklaması kararının arkasındayız.” dedi.

Editör: Haber Merkezi