TUGAY CAN / İZ GAZETE - İmar planlarında ‘sığınak’ olarak belirlenen, imar barışı ile ‘disko’ olması planlanan ve Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ise güvenlik açısından ruhsat verilmesi uygun görülmeyen alana ‘içki ruhsatı’ verilmesi Bornova Belediye Meclisi’nde oylanacak. AKP’li Belediye Meclis üyelerinin oylamada ‘evet’ oyu kullanacağı öğrenilirken CHP’li Belediye Meclis üyeleri içerisinde bir bölünme olduğu iddia edildi.

Kazımdirik Mahallesi 372/32, 372/33, 372/23, 372/26 sokaklarının kesiştiği noktada bulunan ve bir dönem imar planlarında ‘sığınak’ olarak belirlenen alana Bornova Belediye Meclisi’nde ‘içkili yer bölgesine’ dahil edilmesi oylanacak.

İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ GÜVENLİK GEREKÇESİYLE UYGUN GÖRMEDİ

2 Ocak Çarşamba günü Bornova Belediye Meclis Toplantısı’nda yapılacak oylamada çıkacak sonuca göre bahsi geçen alanın imar planlarında ‘sığınak’ olarak belirlenmiş ancak imar barışı ile beraber bu alan ‘disko’ olarak belirleniyor. Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Bornova Belediyesi’ne gönderilen yazıda ise içkili yer bölgesine dahil edilmek istenen sokakların otobana yakın olduğu gerekçesiyle ‘Genel Emniyet ve Asayiş’ açısından uygun görülmediği ifade ediliyor.

‘AKP İLK KEZ İÇKİ RUHSATINI DESTEKLİYOR’

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 30. maddesi gereği ‘güvenli’ durumda olmayan bu alana içki ruhsatı verilmesi için AKP’li Meclis üyelerinin ‘evet’ oyu vereceği öğrenildi. Öte yandan Bornova Belediye Meclisi üyesi AKP’lilerin geride kalan beş yıllık süreç içerisinde içki ruhsatını ile ilgili hiçbir yasada ‘evet’ oyu vermemiş olması söz konusu alanın müteahhidinin kim sorusunu akıllara getirdi.

CHP’DE KAFALAR KARIŞIK MI?

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partili meclis üyeleri içerisinde ise bir bölünme söz konusu olduğu, meclis üyelerinin bir kısmının tasarıyı desteklediği ancak bir diğer kısmının ise tasarıya karşı çıktığı iddia edildi. Ruhsat oylaması 2 Ocak Çarşamba günü Bornova Belediye Meclisi’nde yapılacak.

Editör: Haber Merkezi