Bornova Belediyesi’nde Mali Hizmetler Müdürlüğü’nde memur olarak çalışan memur Ahmet Demirel hakkında soruşturma başlatıldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın talimatıyla teftiş kurulu harekete geçerken Demirel’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret etmesi dikkat çekti.

Ege'de Son Söz'ün aktardığına göre sosyal medya paylaşımları incelenen ve belediyede tartışmalara neden olan Demirel’in 2009 yılı Eylül ayında askerlik görevinden ayrılarak belediyeye memur kadrosuna geçtiği, daha sonra da zabıta olduktan sonra mali hizmetlerde çalışmaya başladığı belirtildi.

"HAKARET  VE KÜFÜRE MÜSAADE ETMEYİZ"

Belediye Başkan Olgun Atila’nın tepki gösterdiği paylaşımlar teftiş kurulu tarafından incelemeye de alınırken Demirel hakkında bir rapor hazırlanacak. Kademe ilerleme, açığa alınma, memuriyetten atılma gibi cezalarla karşı karşıya kalabilecek. Belediye, teftiş raporunun netleşmesinin ardından dosyayı ilgili kurumlara sevk edecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bornova Belediye Başkanı Atila, “Mesele tüm ayrıntılarıyla inceleniyor. Teftiş Kurulumuz gereken çalışmayı yapıyor. Soruşturma ve inceleme devam ettiği için kararı ilgili kurullarımız hukuk çerçevesinde vereceklerdir” dedi. 

Başkan Atila, belediye çatısı altında bir personelin başkalarına ya da çalışma arkadaşlarına hakarete izin vermeyeceğini söylerken, “Eleştiri, öneri ya da mantıklı gelen yaklaşımlara kesinlikle bir şey demeyiz. Ama siyasi partinin genel başkanına hakarete ve küfre varan sözlere asla müsaade etmeyiz. Sayın genel başkanımız dışında başka bir siyasi parti temsilcisi olsa da bulun karşısında dururuz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi