TUGAY CAN / İZ GAZETE - Bornova Belediye Meclisi Mart ayı birinci oturumu Bornova Belediye Başkan Vekili Hüseyin Ünal yönetiminde gerçekleştirildi.

Meclis toplantısı öncesinde İdlip’te hayatını kaybeden askerler için saygı duruşunda bulunuldu. Bornova Belediyesi’nin 11 ay boyunca gerçekleştirdiklerini içeren 15 dakikalık video gösterimi ile başlayan Bornova Belediye Meclisi’ne Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un kredi konusunda yetkilendirilmesine dair madde üzerinde yaşanan tartışma damga vurdu.
Konu üzerine söz alan CHP’li meclis üyesi Ercan Kahya ise “Yapılan iş kredinin yetkilendirilmesiyle ilgili. Bu da nakit ihtiyacı da kullanılmak üzeredir. Bir havuz gibi düşünün. Nereye ihtiyaç olursa oraya kullanılır. Ayrıca geçmiş yıllarda yapılan birtakım örnekler var. Bugüne kadar tüm örnekler mecliste başlayıp komisyonlara havale edilmiş. Bu kadar üzerinde durulması gereken bir konu değil. İhtiyaç olursa kullanılır olmazsa kullanılmaz” şeklinde konuştu.

‘BİZ KREDİ ALINMASIN DEMİYORUZ’

Çekilmek istenen kredi miktarının azımsanmayacak kadar yüksek olduğunu belirten AKP’li Fatih Taştan, “Önemsenmemesi gerek deniyor ancak konuşulan meblağ 41 milyon 900 lira. Bu bazı belediyelerin yıllık bütçesi. Biz kredi alınmasın demiyoruz. Nereye kullanacaksınız konularında bilgilendirme istiyoruz” diye konuştu.

‘HERKESE BİLGİ VERİLECEK’

Tartışmalar üzerine konuşan Bornova Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Ünal, İduğ’un bugüne kadar meclis üyelerini bilgilendirmeden hiçbir projeye başlamadığını ve harcama yapmadığının altını çizerek “Söz konusu kredi alınacağı ve kullanılacağı zaman başkanımız herkese bilgisini verecek. Şu an o paranın kullanıldığı bir yer var mı, yok. Denilen şey, kredi alınsın nakit bulunsun. Bu işler bir günde hallolacak işler değil. Kredi alınır ihtiyaç halinde gerekli bilgilendirmeler yapılır” ifadelerini kullandı.

AKP GRUBU RED OYU VERDİ

Bornova Belediyesi ve Bornova Belediyesi’ne bağlı şirketlerin 2020 Mali Yılı Bütçesi kapsamında Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’a nakdi ve gayri kredi ile ilgili her türlü işlemde yetkilendirilmesi konusunda Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen madde oy çokluğu ile kabul edildi. Madde hakkında AKP grubu ret oyu verdi.

Editör: Haber Merkezi