İnal, “4 Ocak’ta askıya çıkan seçmen listeleri yarın askıdan iniyor. Siyasi görüşü ne olursa olsun tüm yurttaşlarımızı seçmen listelerini kontrol etmeye seçmen iradesinin sandığa doğru ve sağlıklı olarak yansıması için listelerdeki eksiklikleri, yanlışlıkları ilçe nüfus müdürlüklerine bildirmeye çağırıyoruz” dedi.

“DEMOKRASİMİZE VE GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAK İÇİN”

31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesinin önemine değinerek sözlerine başlayan İnal, “demokrasimize ve geleceğimize sahip çıkmak için en önemli yurttaşlık görevimiz olan oy kullanmayı ihmal etmeyelim. Bugün temellerinden sarsılan insan haklarına ve çoğulcu demokrasiye dayalı yönetim anlayışımızı yeniden ayağa kaldırmak için 31 Mart sabahı sandıklara gidelim ve oylarımıza sahip çıkalım. 4 Ocak’ta askıya çıkan seçmen listeleri yarın askıdan iniyor. Siyasi görüşü ne olursa olsun tüm yurttaşlarımızı seçmen listelerini kontrol etmeye seçmen iradesinin sandığa doğru ve sağlıklı olarak yansıması için listelerdeki eksiklikleri, yanlışlıkları ilçe nüfus müdürlüklerine bildirmeye çağırıyoruz” dedi.

“TÜRKİYE’NİN AYDINLIK GELECEĞİ İÇİN BİR KIRILMA NOKTASI”

31 Mart seçimleriyle birlikte Türkiye’nin siyasi ikliminin değişeceğini ifade eden İnal, “Senden benden ayrımı olmadan, özgür yurttaşlar olarak ülkemizde kardeşçe bir arada yaşamak istiyoruz. Özgürlüğünü yitirmiş ve birbirinden uzaklaşmış kalabalıklara dönüşmemize de parti olarak asla izin vermeyeceğiz. CHP, özgür yurttaşların ve bir arada yaşamın partisidir. 31 Mart yerel seçimleri sadece yerel yöneticilerin belirleneceği bir seçim değil. 31 Mart kişiselleşmiş, keyfileşmiş yönetim anlayışına karşı, tek sesliliğe karşı; çok sesliliğin ve demokrasinin kazanacağı gün olacak. Türkiye’nin dört bir yanında CHP seçimlerden zaferle ayrılacak ve yerel kalkınma çalışmalarıyla yurttaşlarımızın rahat bir nefes almasını sağlayacak. Milletimizden aldığımız güçle Mart’ın sonu bahar diyerek çıktık yola ve 31 Mart Türkiye’nin aydınlık geleceği için bir kırılma noktası olacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi