TUGAY CAN / İZGAZETE - CHP’de Kurultay ikinci gününde Parti Meclisi üye seçimiyle devam ederken, Kurultay öncesi İlhan Cihaner ile birlikte bildiri yayınlayan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletveki Selin Sayek Böke Özgürüz.org’un sorularını yanıtladı. Böke’nin Kurultay ve yayınlanan bildiriye dair açıklamalarda bulundu.

"KURULTAY, GENEL BAŞKAN’IN KİM OLACAĞI ÜZERİNE BİR TARTIŞMA OLAMAZ"

"Bu kurultayda yaptığımız çağrının yansımalarını görüyoruz. Ancak en önemlisi bu bildiriyi açıkladığımızdan beri hem kamuoyunda hem de parti içerisinde siyasetin tartışılma biçiminin değişmesi, bizim çağrımızın başarıya ulaştığının kanıtıdır. CHP  kurultayı Genel Başkanın kim olacağı üzerine sınırlı bir tartışma olamaz. Cumhuriyet Halk Partisi nasıl bir siyaset yapacağını nasıl bir yol haritası izleyeceğini tartışmalı" diyen Böke Parti Meclisi için il başkanlarının doğal aday olması gerektiği yönünde önerge verdiklerini, bu sayede her ilden temsilcinin Parti Meclisi’nde bulunacağını savundu. Böke sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bu önerimiz görüşmeye alınmadı ama Genel Merkez bütün illerden iki temsilci önermelerini rica etti. Dolayısıyla bizim ortaya koyduğumuz siyasetin esasında bir siyaset yapma biçimi değişikliğine yol açtığını şimdiden görmüş oluyoruz. Bu kurultayda bizim çağrımızın izleri var, ama bize düşen kurultaydan sonra çağrımızda tarif ettiğimiz siyaseti gerçeğe dökmek."

OLAĞANÜSTÜ DÖNEMDE OLAĞANÜSTÜ MUHALEFET MESAJI

Türkiye’nin Olağünüstü dönemlerden geçtiğini ve bunun da bir gece de olmadığını ifade eden Böke, bu sürece giden yol olarak 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi, dokunulmazlıkların kaldırılması, 16 Nisan referandum sonucuna sessiz kalınmasını gösterdi. “Dokunulmalıkların kaldırılmasıyla meclis işlevsizleştirilmiştir.” diyen Böke, “ Bizim çağrımız da bu noktaya oturuyor. Olağanüstü bir dönemden geçiyoruz ve bu olağanüstü dönemde olağan bir muhalefet yapmak doğru değil.” ifadelerini kullandı.

“YARINA DAİR ESAS UMUT KAYNAĞIMIZ...”

Böke sözlerini şöyle sürdürdü. “Bu kurultayı 2019’a giden yolda çok önemsiyoruz. Burada bir heyecan var ama kurultay heyecanının ötesinde bizim yaptığımız çağrıya gelen toplumsal destek ve varolan toplumsal muhalefete ses olduğumuzu görmemiz yarına dair esas umut kaynağımız. Bizim yaptığımız çağrının yarattığı heyecan Kurultay’ın kendisine damga vurmuştur.”

Editör: Haber Merkezi