Cengiz Aldemir/ANKARA - CHP Ekonomi Masasının, Ekonomi Otobüsü ile başlattıkları Türkiye gezisi konusunda İz Gazete'ye değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, sanayici, esnaf ve çiftçinin sorunlarını dinlemek, halk ve sivil toplumla doğrudan temas kurmak üzere yola çıkan otobüs, il gezileri yaparak hem halkın sorunlarını dinleyeceklerini hem de ekonomideki güncel gelişmeleri değerlendiren ve bunlara uygun politika oluşturan ekonomi ekibini halka tanıttıklarını belirterek, “Katılımcı anlayışı reddeden iktidara, krizin halkla birlikte çözüleceğini göstereceğiz” dedi.

Böke CHP Ekonomi Masası üyeleri arasında kendisiyle birlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Başkan Yardımcıları Lale Karabıyık, Bülent Kuşoğlu, Ahmet Akın, Fethi Açıkel ve Veli Ağbaba’yla birlikte 19 kişinin yer aldığını söyledi. Gezilerinde pandemi koşullarına dikkat etmek suretiyle halkla, esnafla, oda, sendika ve demokratik kitle örgütleri temsilcileriyle buluşurken bir gurup ekonomi masası üyesi arkadaşlarının ise yüz yüze görüşerek temaslarını verimli kılmaya çalıştıklarını söyledi. Kendilerine ekonomi konusunda uzman olan milletvekillerinin yanı sıra bölge milletvekillerinin de kendilerine eşlek ettiklerini bildirdi.

TOPLUMLA BİRLİKTE ÇÖZÜM YOLU

3 Günlük gezilerinde Mersin, Adana ve Hatay’da ekonominin bütün kesimleriyle bir araya geldiklerini belirten Böke, amaçlarının ekonomi sorunlarını bütüncül bir çerçeveden inceleyerek, alternatif politika önermesi yapmak olduğunu kaydederek, “Ekonomi masası Doğu Akdeniz’den başlayarak Tüm Türkiye sathına yayılarak, bütün toplum kesimlerinin yaşıyor olduğu ekonomik sıkıntıları bizzat kendileriyle konuşarak ve en önemlisi çözümleri de bizzat kendileriyle birlikte oluşturarak bir yol haritası çizmek için çalışıyoruz. İktidarın muhalefeti takip ettiğini görüyoruz. Türkiye’deki bu sıkışmışlığı ancak yeni bir iktidar atlatabilir. Biz bu iktidar iddiasını ortaya koyarak bütün Türkiye’yi dolaşmaya devam ediyoruz” bilgisini verdi.

BÜTÜN KESİMLER TEMASTAN MEMNUN

Türkiye’nin içinde bulunduğu ağır koşulları hissetmeyen kimsenin olmadığını belirten Böke, sahada görüştükleri bütün kesimlerde büyük bir endişe, kaygı ve umutsuzluğu gördüklerini, CHP’nin böyle bir temas gerçekleştirmesinden dolayı ise duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Görüşmelerimizde ne yaşıyorsunuz? sorusunu sorarak başlayan, ardından, sizin için çözüm önerileriniz nedir? diyen bir ortak akıl arayışı herkeste büyük bir memnuniyet yaratıyor. Bu dokunuşumuzun nefessiz kalmış vatandaşta nefes olduğumuzu görüyoruz. 3 günlük gezimizde her toplum kesiminden aynı şekilde yanıtlar alıyoruz” diye konuştu.

İKTİDAR HERKESİ SUÇLU GÖRÜYOR

Ortak aklı bir tarafa bırakan iktidarın, katılımcılıktan uzak, anti demokratik, işi bilene sormayan anlayışından dolayı bir ağır yıkımı dayatmasından kaynaklı bir ekonomik kriz yaşandığını kaydeden Böke, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında MHP’lilerin şikayeti üzerine hazırlanan fezlekeyi sert bir dille eleştirerek, “Siyasi özgürlükleri ortadan kaldırmış olan iktidar, herkesi suçlu gösteriyor. Milletin adına, milletin derdini anlatan sayın Genel Başkanı bile suçlu gören bir anlayışın Türkiye’ye ne hukuk ne de demokrasi getirmesi mümkün değil. 18 yıldır iktidarda değilmiş gibi konuşan iktidarın bu fezlekelerle ortaya koyduğu anlayış zaten Türkiye’nin nasıl bir siyasi özgürlük ortamından uzaklaştığını, nasıl bir demokrasi yıkımıyla karşı karşıya olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

SİYASETTEN VE TOPLUMDAN KOPUK ANLAYIŞ

Böke, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "adalet reformu" açıklamasını ise, 18 yıldır iktidar olan bir anlayışın kalkınma hamlesinden, adalet reformundan bahsetmesinin siyasetten ve toplum gerçeklerinden kopuk bir anlayış olarak değerlendirdi.

Editör: Haber Merkezi