Cengiz Aldemir/ANKARA - Pandemi nedeniyle kısıtlı başlayacak eğitim-öğretim dönemi öncesi CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun,“Evinde televizyonu olmayan 754 bin 429 öğrenci için “senin de televizyonun olsun” kampanyası açılmalı, 3 milyon 17 bin 718 öğrencinin internet erişimini sağlamalıdır. İktidar adayı bir parti olarak çocuklarımızın eğitim hakkı ve güvencesi için her şeyi yapmaya hazırız ”önerisini hatırlatan  CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen, “eksikler giderilmiştir” yanıtına tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerini pandemi sürecindeki eğitim eksikliğine dikkat çeken CHP’li Böke sosyal medya hesabından, “Eğitim anayasal haktır. Ülkeyi yönetenlerin 1. görevi çocuklarına iyi bir gelecek sunmaktır. İktidar, kaç öğrencinin uzaktan eğitim alacağı bilgisine sahip olmalı, hazırlığını da buna göre yapmalıydı” dedi.

BİZE ULAŞIN

CHP’nin çözüm desteği önerilerini hatırlatan Böke, evinde televizyonu olmayan yoksul ailelere CHP’nin telefon ve fax numaralarını paylaşarak, “ “Haftalarca iktidara “3 milyon 17 bin öğrencinin evinde internet, 754 bin öğrencinin de televizyonu yok! Biz buradayız. CHP olarak her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız. Önümüze engel çıkarmayın Merkez ve yerel elbirliği halinde bütün sorunları çözebiliriz” çağrısında bulunduk. Biz buradayız ve hazırız. Aşağıdaki adreslerden CHP’ye ulaşın! Her şeye rağmen omuz omuza olacağız ve dayanışacağız. Sosyal devleti bugünden adım adım hep birlikte kuracağız! Yoksulluk ve yoksunluk nedeniyle eğitim alamayan tek bir çocuğumuzun bile olmaması şart. İktidarın, öğrencilerimize destek talebimizi kabul etmemesine rağmen, eğer evinde televizyonu olmadığı için eğitime erişemeyen çocuğumuz varsa lütfen bize ulaşsın” çağrısında bulundu. Ancak ne yazık ki Bakanlık resmi yazımıza ve içerikteki talebimize olumsuz yanıt vererek “tespit edilen tüm eksikler giderilmiştir” dedi.

Böke Milli Eğitim yetkililerine, “Vatandaşlarımızdan gelen bilgilerle bir kez daha soruyoruz: Tüm öğrencilerimizin eğitime erişim için televizyon ihtiyacı karşılandı mı?” diye sordu.

Böke’nin paylaştığı CHP iletişim bilgileri ise şöyle:

Editör: Haber Merkezi