ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'OHAL ihraçlarını protesto eden hocaların protesto hakkını kullandıkları için yargılanmaları hukuksuzdur! OHAL bitecek, hocalar geri dönecek.' ifadelerini kullandı. 'Meslektaşlarımızın ihracını protesto için 10.2.17 tarihinde yapılan toplantıya açılan soruşturma hakkında CHPli vekillerin ortak açıklaması.' başlığı altında yayınlanan açıklamada, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok'un da imzası bulunuyor.

Yazılı olarak yapılan açıklamada, muhalif akademisyenlerin ihraçlarına yönelik, 10 Şubat 2017 tarihinde Mülkiye, İLEF ve Hukuk Fakültesi bünyesinde gerçekleştirilen protesto eyleminde, polisin akademisyen ve öğrencilere uyguladığı şiddete ve akademisyenlerin protesto amaçlı yere serdikleri cübbelerinin polislerce üstünden geçilerek çiğnenmesine dikkat çekildi. Polisin neredeyse şiddet gösterisine dönüştürdüğü eylemde 11 akademisyen ve çok sayıda öğrenci göz altına alınmıştı.

Açıklamada, akademisyenlerin anayasal haklarını kullanarak bir protesto gösterisine katılmaları sonrasında yargılanmalarının OHAL'le bile açıklanamayacak bir hukuksuzluk olduğu ifadeleri yer aldı.

'İnsan haklarına, laik demokratik bilim anlayaşına ve bu anlayışla eğitim veren tüm akademisyenlere yönelik haksız ve hukuksuz uygulamalar bir an önce giderilmeli, işlerine iadeleri sağlanmalı ve haklarında başlatılan soruşturmalar durdurulmalıdır' denilen açıklamada imzası bulunan CHP milletvekilleri, barıştan yana olan akademisyenlerin, eğitimcilerin ve öğrencilerin haklı mücadelelerinde onlara destek olacaklarını bir kez daha yinelediler. 

Editör: Haber Merkezi