ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Selin Sayek Böke, katıldığı Birgün Medya programında geçtiğimiz gün meclisten geçen müftülere nikah yetkisi verme yasası ile ilgili sert açıklamalar yaptı.

Böke, meclisten geçirilen yasanın toplumda ayrışmalara neden olacağına dikkat çekerek, kamu personeli alımlarında mülakat esnasında kişinin evliliği üzerinden ayrımcılığa uğramayacağının garantisinin ortadan kalkabileceğini söyledi. 

İnsanların farklı inançlarda ve etnik kimliklerde olabileceğini belirten Böke, yaşam tarzlarındaki farklılıkların korunması gerektiğini ifade etti. Toplumun laik, sosyal, hukuk devleti çatısı altında olması gerektiğini, bu değerleri korumak isteyen milyonlar olduğunu ve ortak temel değerlerde buluşmak gerektiğini açıklayan Böke, 'Mesele nikah kıyma sürecini kolaylaştırmaksa aynı medeni kanun ile kamusal görev içinde o hukuki görevi yerine getirebilecek yetkilerle nikah kıymayı devlet dairelerinde halledebilirsiniz. Niye dini otoriteyi bu hukuki merciin içine alıyorsunuz? Niye medeni kanunu dinle ortaklaştıran bir zemine taşıyorsunuz. Medeni kanun hukuki bir zemindir' dedi. 

Editör: Haber Merkezi