CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ve hukukçu İlhan Cihaner’in çağrısıyla bir grup milletvekilince oluşturulan ve mevcut parti yönetimini eleştirerek sol siyaset vurgusu yapan “Gelecek için Biz” ekibi de olağanüstü kurultay için “açık çağrı” yaptı.

Açıklamada, adil ve güvenli koşullarda olmayacağı bilinerek girilen 24 Haziran seçimlerinin CHP adına “açık bir başarısızlıkla” sonuçlandığı ifade edilerek, “24 Haziran seçim sonuçları CHP’de uzun döneme yayılmış siyasetsizliğin eseridir. Hal böyleyken CHP’nin mevcut yönetimi, bugünkü siyaset anlayışını sürdürmekte ısrarlıdır. Yeni bir siyasete olan ihtiyaç her zamankinden daha fazladır. Bugünün olağanüstü koşulları, siyasi mücadeleyi toplumla buluşturacak, Meclis’i de içeren ama mutlaka onun da dışına taşan bir siyaseti gerektirmektedir” denildi.

DELEGELERE DAVET

CHP’nin “sağdan oy alma kaygısıyla içine düşürüldüğü siyasetsizlik ve ideolojik kafa karışıklığının” acilen giderilmesi, Türkiye’nin tüm temel sorunlarıyla yüzleşen ve çözümler üreten bir siyasi program oluşturulması, parti tüzüğünün değiştirilmesi, yerel seçim adaylarının belirlenmesinde önseçimin benimsenmesi istenen çağrıda, “Partimizin vakit geçirmeden olağanüstü kurultaya gitmesi zorunludur. CHP delegelerini olağanüstü kurultay için imza vermeye davet ediyoruz” denildi.

SARIBAL: İMZA ATMADIM

'Gelecek için Biz' grubuna dahil olan CHP PM üyesi, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, kurultay çağrısına imza atmadığını belirtti.

Sarıbal yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Sosyal medya ve yazılı medyada çıkan haberlerde, “Gelecek İçin Biz” adına yapılan Kurultay çağrısında adım geçmektedir. Bu açıklamada imzam bulunmamaktadır.

Aydınlık Türkiye mücadelesi için ihtiyacımız; emekten, haktan, ezilenden yana; gücünü sol düşünceden alan tutarlı bir parti kimliğidir. Bu doğrultuda, kurultay çağrısından önce, ortak aklın ve temel ilkelerin ortaya çıkması için çalışılması gerektiğini düşünüyorum.

Şekilsel ve günü kurtarmaya dönük kavgalar yerine demokrasi ve değişim mücadelesine ihtiyacımız olduğuna inanıyorum.

Bursa örgütümüzle birlikte; yapılan Kurultay çağrısının zamansız ve yersiz olduğunu düşünüyoruz.

Kurucuları arasında olduğum "Gelecek İçin Biz" ile bu anlamda ayrıştığımı basının ve kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunuyorum.”

15 GÜN İÇİNDE İMZALARIN TOPLANMASI GEREKİYOR

CHP tüzüğüne göre seçimli olağanüstü kurultay yapılabilmesi için mevcut delegenin salt çoğunluğunun imzası aranıyor. Buna göre, duyurudan itibaren 15 günlük süre içinde 634 imzanın toplanması gerekiyor. Yeterli imzanın toplanması durumunda ise parti yönetiminin en geç 45 gün içinde kurultayı toplama zorunluluğu bulunuyor.

İnce’ye yakın isimler tarafından olağanüstü kurultay için noter aracılığıyla toplanan imza sayısının 2 gün içinde 400’ü geçtiği belirtiliyor.

ÇELEBİ DE ÇAĞRI YAPMIŞTI

Dün de CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Kurultay çağrısı yapmıştı. Çelebi sosyal medya hesabından "Ulusun geleceği için, ihtirassız yalnız vatan ve memleket selametini gaye edinerek: Değişim için + 1" diye yazmıştı.

Editör: Haber Merkezi