İZ GAZETE - CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, katıldığı programda, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"BİR SİYASİ PARTİNİN ARKA BAHÇESİ OLAN BİR EĞİTİM DEĞİL..."

Borç kaygısının olmayabileceği bir Türkiye'den bahseden Selin Sayek Böke, "Başka bir siyasi tercihle, geliriyle tüketen bir düzen kurmak mümkün. Ülkenin üretim kapasitesine yatırım yapılsa, borç kaygısı olmadan yaşayabiliriz. OHAL kalkacak ki yatırımcı malıma el konulur mu diye korkmayacak. Özgür düşünceyi olacak, gençler yeni fikirler üretecek. Bir siyasi partinin arka bahçesi olan bir eğitim değil, bilimsel eğitim gelecek ve çocuklarımızı dünyanın her yerinde güçlü olabilecekleri becerilerle donatacağız. Fırsat eşitliğine dayalı laik eğitim düzeni olacak. Bu olursa eğer, çocuklarımız soru sormaya, olmayanı keşfetmeye, keşfettikleri üzerinden zengin olacakları bir düzene kavuşacaklar." dedi.

"ERDOĞAN YAPAMAZ CUMHURİYET HALK PARTİSİ YAPAR"

Kadınların iş gücündeki katılımına da dikkat çeken Böke "Bu ülkedeki milyonlarca kadın bu düzende yok sayıldığı için ekonomiye katılamıyorlar. Hem onları ekonomiye katacak hem de onlara istihdam yaratılacak sosyal devlet kurmak mümkün." dedi.

Toplumun yeniden inşası hakkında da konuşan Böke şunları kaydetti: "Çağın gerektirdiği teknolojik üretimi yapabilecek üretim bantlarının kobilerde, fabrikalarda dijital alt yapı ve dönüşüm yapmak gerekiyor. Bunlar çok kolay yapılabilir. Türkiye'nin kaynakları var. Tüm bunlar halkı güçlendiren, halkı merkezine alan, milyonlardan yana bir siyasi tavır gerekiyor. AKP'yi ayakta tutan şey rantçı sermaye ile paylaştığı ranta dayalı sermayedir. AKP'nin bu düzeni kurması mümkün değil. Ama halkçı bir siyasetin halkla birlikte bu düzeni kurması mümkün. 24 Haizran'da bu iktidara talibiz. Türkiye'nin var olan kaynaklarını doğru bir kamu ihale kanunuyla, Varlık Fonu ile değil işleyen bir hazine ile ve bütçesini önemli kaynaklara aktaran bir siyasi mali anlayışla, bu ülkeyi hızla güvenini inşa etmiş yeni Türkiye hikayesini sadece kendi ülkesine refah sağlayan değil ülkesinin etrafına da barış getiren bir anlayışla büyütmemiz çok mümkün. Bunu Erdoğan yapamaz ama bunu Cumhuriyet Halk Partisi ve ekibi gönül rahatlığıyla yapabilir."

Editör: Haber Merkezi