İZGAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’nin bugün yaptığı açıklamaların twitter’da trend topic olmasının ardından Böke resmi twiiter hesabından paylaşımda bulundu. #gelecekiçin hastage’i ile yaptığı paylaşım şu şekilde;

1) Benim PYD terör örgütü değildir diye bir ifadem yoktur. Mesele şudur: AKP sistematik olarak halkı aldatmakta, milli duygularıyla oynamaktadır. Bugün terör örgütü dediği PYD liderini Ankara'da ağırlayan, sınır ötesinde beraber operasyon yapan AKP'nin ta kendisidir.

2) Tekrar ediyorum: Bir örgütün terör örgütü olup olmadığını devletin istihbarat kaynakları, istihbari kurumlar ve uluslararası bilgi akışı ortaya koymalı ve yarattığı tehdidi milletin temsilcilerine, Meclis'e anlatmalıdır.

3) PYD'yi de anlatmalıdır, içinde onlarca Cihatçı örgüt olan ÖSO'yu da anlatmalıdır. Mehmetçiğimize kimleri yoldaş ettiğini, çocuklarımızın hangi örgütlerin çıkarı ve kimin menfaati için Suriye'ye sürüklendiğini de anlatmalıdır.

4) #gelecekiçin manifestomuzda da belirttiğimiz gibi, biz 3-5 troll'ü üstümüze salarak gerçekleri söylemekten alıkoyabildiğiniz, siyasetini belirleyebildiğiniz, yanınıza hizzalayabildiklerinizden değiliz.

Mehmetçiğin hayatını ve barışı savunmaya devam edeceğiz.

Editör: Haber Merkezi