ŞERMİN ÇOLAK/İZ GAZETE- Daha önce AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiası ile yargılandığı davadan beraat eden eski CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, beraat ettiği tarih olan 19 Aralık 2019’dan 20 gün sonra düzenlenen yeni bir dosya nedeniyle yine Cumhurbaşkanına hakaretten hakim karşısına çıkacak. Bugün görülecek olan Altıok’un davası pandemi koşulları nedeniyle hakimin gelmemesinden dolayı ileri bir tarihe ertelendi.

‘VİCDAN FİRAR ETMİŞTİR’

Zeynep Altıok’un yanında olduklarını belirten CHP PM Üyesi Umut Akdoğan, “Ömrünü cezaevlerinde, mezar başlarında, duruşma salonlarında geçiren herkes büyük bir iç huzuruyla müjdeleyebilir ki aydınlık, umut dolu günler yakındır. Bu yaşadıklarımız ise aydınlık geleceğin doğum sancılarıdır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları ortadadır. Tarafı olduğumuz uluslararası sözleşmeler ve her şeyden önemlisi Anayasamız ve içinde yer alan ‘fikir hürriyeti’ maddesi ortadadır. Görünen o ki akıl fikir ve vicdan firar etmiştir. Bir cumhurbaşkanı 30 binden fazla yurttaşına 100 binden fazla dava açarsa onun yönettiği hükümetten yargı reformu, hukuk reformu çıkmaz. Biz CHP olarak ne biraz eğiliriz ne bir adım geri gideriz ne de eksik konuşuruz. Bu devran dönecek, bu zulüm bitecek, bu iktidar gidecek” ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Deniz Yücel ise, Altıok’un sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılandığını hatırlatarak, “Ülkedeki hukuk düzenine reform getireceğini söyleyenler, sadece eleştirdikleri için, muhalefet ettikleri için insanların yargılanmasına neden oluyorlar. Çağdaş bir demokraside ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ diye bir suç olamaz. Çağdaş bir demokraside partili bir cumhurbaşkanı olamaz. Bu durum hiçbir hukuk düzeninde olamaz, bunlar bizi yıldıramaz. Sayın Zeynep Altıok’u da yıldırmamıştır. Bu mücadeleden aklanacağına inanıyoruz. Sonuna kadar yanında olacağız ve olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Destek için gelen CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’da ‘reform’ diyerek ülkede neredeyse muhalif kim varsa dava açan, farklı düşüncelere karşı çıkan bir iktidar olduğunu belirtti.

‘MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Zeynep Altıok, haber alma özgürlüğünün, düşünce özgürlüğünün, ifade özgürlüğünün baskılandığı bir süreçte sosyal medya üzerinden düşüncelere karşı bir hukuk sopası gösterildiğini söyledi. Altıok, “Vatandaş en ufak bir itirazını dile getirdiğinde cumhurbaşkanına hakaretten, iktidara eleştiriden yargılanır hale gelmiş durumda. Ben söz edilen binlerce vatandaştan biriyim, bir insan hakları savunucusuyum. Hak savunusunu elbette ki kendim için değil, tüm yurttaşlarımız için özgür bir Türkiye için, adil, demokratik bir Türkiye için sürdürüyorum ve sürdürmeye devam edeceğim” dedi.

Yargılandığı tweetlerin tamamıyla ‘siyasi eleştirileri’ni dile getirdiğini belirten Altıok, “Asla hakaret içermiyor. Zaten bizim üslubumuzda şiddet ve hakaret yoktur. Biz daima düşünceye bilime inanan insanlar olarak kendimizi sözle ifade ederiz. Bizim kılıcımız sözlerimizdir” dedi.

Dava için Urla Adalet Sarayı’nda hazır bulunan Altıok’u, CHP PM Üyesi Umut Akdoğan, CHP PM Üyesi Devrim Barış Çelik, İBB Başkan Vekili Mustafa Özuslu, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İl Başkan Yardımcısı Özcan Durmaz, İBB ve Bornova Bld. Meclis Üyesi Ulaş Polat, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu ve partililer yalnız bırakmadı.

Editör: Haber Merkezi