İZ GAZETE - Tüm Türkiye yerel seçimlere kilitlenmiş durumda. İzmir'de siyasetçiler oylarını çeşitli yerlerde kullandı ve yerel seçim süreci hakkında seçmenlere sandıklara sahip çıkma çağrısında bulundular. İzmirli siyasetçilerin verdiği mesajlar şu şeklide;

‘İZMİRLİLER İZMİR DURUŞUNU GÖSTERECEK’
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Buca Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı. Oyunu kullanmasının ardından kısa bir açıklama yapan Deniz Yücel şunları söyledi:
“Oldukça coşkulu ve verimli bir seçim süreci geçirdik. Şimdi söz milletin. Sandıktan çıkacak sonuç halkımızın kararıdır. İzmirlilerin oylarını hizmetten, demokrasiden ve cumhuriyetten yana kullanacaklarına, bir kez daha İzmir duruşunu göstererek tüm ülkeye baharı getireceklerine inancım tam. Dilerim ki olaysız, kazasız belasız bir gün geçiririz. Tüm İzmirlileri bir kez daha oy kullanmaya ve sandıklara sahip çıkarak bu demokrasi şölenini yaşamaya davet ediyorum.”

‘ŞİMDİ SÖZ ANADOLU’NUN KADİM MİLLETİNDE’
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, oyunu doğup büyüdüğü baba ocağı Bornova’da Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi’nde 1225 nolu sandıkta kullandı. Sındır, “31 Mart seçimlerine katılımın yoğun olduğunu düşünüyorum. 31 Mart Seçimlerinin siyasal iktidara kırmızı kart gösterilmesiyle demokrasi tarihimize altın harflerle yazılacağına canı gönülden inanıyorum. Bugüne kadar biz anlattık, şimdi halkımız konuşacak, biz dinleyeceğiz. Değerlendirecek, tartacak, son sözünü sandıkta bugün söyleyecek. Milletimiz ne derse o olacak” dedi. Sındır, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şimdi söz Anadolu’nun kadim milletinde. Yetkide mühürde onların ellerinde. Milletimiz ne derse o olacak. Biz de Milli İradeye sahip çıkmak için CHP olarak son ana kadar sandık başında olacağız, sandıklara sahip çıkacağız”

‘YAŞASIN CUMHURİYET, YAŞASIN DEMOKRASİ’

CHP Çiğli Belediye Başkan adayı Utku Gümrükçü oyunu kullanmak için saat 10:00 ’da Çiğli Ahmet Adnan Saygun Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi okulu 1290 Nolu sandıkta oyunu kullandı. Tüm Çiğlililerin bu büyük demokrasi şölenine davet ediyorum. Yerel seçimler ülkemize hayırlı olsun.Aynı zamanda Çiğlimizin Mahallelerinde muhtar adayı olan tüm arkadaşlara da başarılar diliyorum.Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın demokrasi" dedi.


‘KAZANAN DEMOKRASİ OLSUN’
CHP Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı Mustafa İnce oyunu Yaka Mahallesi'ndeki Bilim Koleji’nde kullandı.İnce, “Seçimler Güzelbahçemiz, İzmirimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun. Kazanan demokrasi olsun, kazanan Türkiyemiz olsun” dedi.

‘DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKALIM’
CHP Menemen Belediye Başkan adayı Serdar Aksoy oyunu saat 10.15 ye Koyundere ilkokulunda kullandı. seçmene yaptığı çağrıda "Vatandaşlık görevimizi yaptık. Herkesi vatandaşlık görevini yapmaya davet ediyorum. Sandıklarımıza sahip çıkalım. Demokrasiye sahip çıkalım" ifadelerini kullandı.


'TEK BİR OYUN BİLE ÖNEMİ VAR'
CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, 31 Mart yerel seçimlerinde oyunu Narlıdere İlhan Onat İlkokulunda kullandı. Batur, “Hepimiz geleceğimiz için oy kullanıyoruz. Hepimiz sandıklara giderek oyumuzu mutlaka kullanmalıyız. Tek bir oyun bile önemi büyük önemi var." Dedi.


CHP Karabağlar Belediye Başkan adayı Muhittin Selvitopu, 31 Mart yerel seçimlerinde oyunu İnönü Anadolu Lisesi'nde kullandı. Oy kullanmaya eşi Fügen Selvitopu ile birlikte gelen Muhittin Selvitopu, 31 Mart seçimlerinin Karabağlar'a ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.



 

Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Belediye Başkan adayı Cemil Tugay oyunu Karşıyaka Samet Kırcalı Ortaokulu'nda kullandı. Tugay, "Karşıyakamıza, İzmirimize ve ülkemize hayırlı olsun. İyi bir belediye başkanı olmak için çok çalışacağım" dedi.


CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir Atatürk Lisesi'nde oyunu kullanarak "Herkesi önce oy kullanmaya ardından sandıklara sahip çıkmaya çağırıyorum." dedi.

‘BANA GÜVEN MENDERES’

CHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Kayalar oyunu kullandı. Kayalar "Tüm halkımızı demokratik haklarımızın en önemlisi olan seçme hakkı için oy kullanmaya ve oylarına sahip çıkmaya davet ediyorum. Mart'ın sonu bahar olsun. Bana güven Menderes" dedi.


 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, eşi Selin Bakan ile İzmir Atatürk Lisesi'nde oyunu kullandı.
CHP'li Bakan, "Oyumuzu kullandık, İzmirmiz ve ülkemiz için en güzeli olsun. Tüm halkımızı oy kullanmaya ve oyuna sahip çıkmaya davet ediyorum. Baharı umutla karşılıyoruz. Demokrasi kazansın, iyilik ve güzellik kazansın" dedi.



İzmir Milletvekili Ednan Arslan Özel Narlıdere Uğur İlk-Ortaokulu’nda eşi Demet Arslan ile birlikte oyunu kullandı. Arslan şu açıklamalarda bulundu: "En önemli vatandaşlık görevlerimizden birini yerine getirdik, oyumuzu kullandık. İzmir’imize ve ülkemize hayırlı olsun"dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, geleneği bozmadı ve oyunu torunu Atila Atlas Sertel’le birlikte kullandı.Oyunu Bornova Ali Suavi İlkokulu 1358 Nolu sandıkta kullanan Atila Sertel, “Ülkemiz ve milletimiz ve İzmirimiz için hayırlı olsun. Yerelden başlayan bahar havasının Türkiye geneline yayılacağına ve iktidarın müjdecisi olacağına inancım tam. "dedi.

'BİZ KAZANACAĞIZ AMA ŞİMDİ SANDIKLARA SAHİP ÇIKMA ZAMANI'

CHP Milletvekili Sevda Erdan Kılıç oyunu kullandı. Kılıç, "Çocuklarımızın hoşgörülü, saygılı, hakça paylaşan, şeffaf yönetilen, doğa dostu ve mutlu şehirlerde yaşamaları için vatandaşlık görevimizi yaptık. Biz kazanacağız ama şimdi sandıklara sahip çıkma zamanı!" dedi.


 

'ÇEŞMELİLER İÇİN GELİYORUZ'
CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran oyunu kullandı. Oran,"Bugün birlikte kuracağımız o güzel gelecek için bir adım daha atıyoruz. Sevdamız için, evimiz Çeşme'miz, ailemiz Çeşmeliler için geliyoruz."dedi.


CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal oyunu kullandı. Sandal “Bayraklı’nın, İzmir’in, Türkiye’nin mutlu yarınları, umut dolu baharları için oyumuzu kullandık. Bayraklı’mıza, İzmir’imize, ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun, Mart’ın sonu bahar olsun” dedi.


CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat eşi Meltem Polat'la birlikte Bornova Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı.
 Herkesi oy vermeye ve sandıklara sahip çıkmaya çağıran Polat, "Şimdi baharın habercisi olacak sandıklara sahip çıkmanın vaktidir. Eğer, hak haksızlıktan yüce, sevgi nefretten üstün, aydınlık karanlıktan güçlüyse, çaresi yok; biz kazanacağız" dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in Karabağlar ilçesinde Güzelyalı Ortaokulu’nda oy kullandı. Eşi Müberra Beko ve torunları ile 1332 nolu sandıkta oy verme işlemini gerçekleştiren Beko, “Geleceğimiz için, çocuklarımız için 1 Nisan’da bahara uyanacağız” dedi.CHP’li Kani Beko yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: Demokrasi sınavımızın en güzel örneğini verdiğimiz bu gün biz de vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Aylardır hazırlandığımız 31 Mart günü geldi ve bugün halkın iradesi sandığa yansıyacak.




Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, oyunu 40 günlük torunu Melisa Serter ile birlikte kullandı. Serter,  İzmir Amerikan Koleji’ndeki 1173 nolu sandıkta oyunu eşi Huriye, Kızı İlayda, Oğlu Yağız, Gelini Ayşin ve 40 gün önce dünyaya gelen torunu Melisa Serter ile birlikte kullandı. 


 

İDUĞ TARİHİ BİR OY ORANI BEKLİYORUM'

Türkiye, 2019 yerel seçimlerinde sandık başına gitmeye başladı. Bornova'da erken saatlerde yollara düşen yurttaşlar, oy kullanmaya başladı. Millet İttifakı Bornova Belediye Başkan Adayı Mustafa İduğ ise ailesiyle birlikte sandığa gitti. Evka 3 Mahallesi, Cem Bakioğlu Anadolu Lisesi'nde sabah erken saatlerde eşi Ufuk İduğ ve çocukları ile birlikte oyunu kullanan İduğ, sosyal medya hesapları üzerinden seçim mesajı yayınladı. "Bornova hepimizin" sloganını hatırlatarak, seçim sonuçlarının hayırlı olmasını temenni eden Bornova Belediye Başkan Adayı İduğ, tarihi bir oyla seçimi kazanacaklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi