YAĞIZ BARUT/ İZ GAZETE- AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir Bayraklı’da yapımı devam eden şehir hastanesinin inşaatında incelemelerde bulundu. AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de, AKP’li vekillerle birlikte incelemelere eşlik etti.

TAKVİME UYGUN İLERLİYOR!

İncelemenin ardından proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Cumhurbaşkanımızın 'hayalim' dediği şehir hastanelerinden 10'unu açtık. Bayraklı Şehir Hastanemiz, 2 bin 60 yatak kapasiteli. İzmir'i sağlık üssü yapacak bir hastane olacak. İnşaatın 31 Mayıs 2020'de bitirilmesi planlanmıştı. Bugün takvimin plana uygun ilerlediğini gördük. Gelecek yıl inşallah hep birlikte hastanenin açılışına katılacağız" dedi. Ancak, Bakan Koca’nın, “İnşaatın 2020’de bitirilmesi planlanmıştı, takvimin plana uygun ilerlediğini gördük” açıklaması, dönemin AKP İzmir Milletvekili, bugünün ise AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin 2016 yılında sarfettiği sözleri akıllara getirdi.

GECİKME YOK DEMİŞTİ!

27 Ekim 2016 tarihinde TBMM 26.Dönem 2.yasama yılı 13.birleşiminde, İzmir’de yapılan sağlık yatırımlarına ilişkin gündem dışı konuşan AKP’li Sürekli, dönemin CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’a, Bayraklı Şehir Hastanesi ile ilgili birtakım bilgiler vermişti. Konuşmasında projede hiçbir gecikme olmadığını söyleyen Sürekli, “İnşallah 2019 tarihinde hizmete girecek. 2019 diyoruz ama biz en son tarihi veririz, 2019 diyorsak 2018’de de yaparız, 2018’de de hizmete alırız” ifadelerini kullanmıştı.

3 DEFA TEMEL ATILDI

CHP’li Balbay ise AKP’li Sürekli’nin sözlerini, “Çok örnek var ama Sayın Sürekli'nin şuna yanıt vermesini bekliyorum: Mart 2013; İzmir'in en büyük hastanesinin temelini attınız, ‘Otuz altı ayda hizmete girecek.’ dediniz ve şimdi, geçen hafta o temeli bir daha attınız. Mart 2013'te dediniz ki: ‘Otuz altı ayda hizmete girecek.’ 2014'te bir daha temelini attınız, 2015'te bir daha temelini attınız. O hastane çok sağlam çünkü temelini 3 defa attınız.” diyerek cevaplamıştı.

Balbay’ın sözlerinden sonra tekrar söz alan Sürekli, "Üç yılda bitirilecek, dedik. Onu daha evvele de çekeceğiz. Yer tespitinden sonra yer teslimi yapıldı, üç yılda teslim edilecek ama biz diyoruz ki bu, üç yılı bulmaz. Biz hep söylediğimizden önce teslim ediyoruz.” dedi.

 ‘GERÇEĞİ YANSITMIYOR’

Öte yandan Bakan Koca’nın “İzmir’i sağlık üssü yapacak bir hastane” sözlerine ve şehir hastanesi açıldıktan sonra diğer hastanelerin eğitim ve sağlık amaçlı kullanılmaya devam edeceği şeklindeki açıklamasına İzmir Tabip Odası’ndan tepki geldi. Yapılan açıklamada, “Halkımızın dev büyüklükte ‘sağlık üssü’ne değil, şehir içinde kolay ulaşabileceği ve nitelikli hizmet alabileceği sağlık kurumlarına gereksinimi vardır. Bugüne kadar açılan 10 Şehir Hastanesinin bulunduğu yerlerde şehir içindeki hastanelerin büyük bölümü kapatılmıştır. Sağlık Bakanı’nın İzmir kent merkezindeki hastaneler için söyledikleri de gerçeği yansıtmamaktadır. Devlet Planlama Teşkilatı’nın daha önceden hazırladığı planlara göre açılacak yatak sayısı kadar şehir içinde yatak sayısı azaltılmaktadır.”denildi.

Editör: Haber Merkezi