İZ GAZETE - AKP'nin 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Nihat Zeybekci'nin İzmir'e yönelik gaflarına bir yenisi daha eklendi. Daha önce 'İzmir mahallenimn en güzel kızı, kim istemez' açıklaması ile toplumun birçok kesiminden tepki toplayan Zeybekci bir skandalla daha gündeme geldi.

AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı bu kez de bisiklet yolunu işgal ederek tepki topladı. Zeybekci'ye sosyal medya üzerindne tepki gösteren bisiklet aktivisti Tanzer Kantık, "Sayın Nihat Zeybekçi oyumuza talip ise önce bisiklet yolu üstünde yaya olarak değil bisiklet ile yer almasını bilmeli. Şahsen bisikleti ve bisikletin kent için insan odaklı dönüştürücü bir araç olduğunu özümsemeyen adaya sıcak bakmıyorum. İnsan nerede durduğunu bilecek. Lütfen bisiklet yolunda yaya olarak durmayınız ve yürümeyiniz."ifadelerini kullanırken, Zeybekci'nin fotoğrafları sosyal medyada eğlence konusu oldu.

Öte yandan bisiklet aktivistleri geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe'ye de aynı nedenle tepki göstermişti.

Editör: Haber Merkezi